Autor: Informer.rs

30.04.2023.

14:00

Foto: reuters

Sport

NAJNOVIJE VESTI O NADALU! Rafin stric se javio posle crnih slutnji da propušta Rolan Garos!

Španac mesecima muku muči sa povređenim mišićem. Propustio je Indijan Vels i Majami, potom početak sezone na šljaci, ali će biti spreman za Rim. Bilo je spekulacije da bi mogao da propusti grend slem u Parizu, ali će ipak biti spreman.

On već sad želi da se takmiči, ali malo je ostalo do njegovog povratka. Rafa će igrati u Parizu. Koliko će tamo moći zavisiće od toga kako će trenirati narednih nedelja i šta može da uradi u Rimu - rekao je Toni za "Radio Marku" i potvrdio da će Rafael igrati u Rimu od 10. maja.

Ponovo su se pojavile priče da bi Nadal (37) zbog godina i problema sa povredama uskoro mogao da završi karijeru. Ipak, njegov stric je to demantovao.

Informer

Toni Nadal obradovao Rafine fanove

- Ne razmišlja o povlačenju, samo želi da se dobro oporavi i nastavi da se takmiči, jer i dalje voli ovaj sport - zaključio je Nadal.

Rafa je posle odluke da ne igra u Madridu, a priznaje da mu je teško već mesecima.

- Pretrpeo sam tešku povredu u Australiji. U početku je trebalo da bude period oporavka od šest do osam nedelja, a sada smo na četrnaest. Realnost je da situacija nije onakva kakvu bismo očekivali. Sve medicinske indikacije su ispoštovane, ali nekako evolucija nije bila onakva kako su nam u početku rekli i nalazimo se u teškoj situaciji - poručio je Rafa na društvenim mrežama.

Informer

Rafael Nadal

Problem je što oporavak traje duže nego što je očekivao.

- Povreda još uvek nije zalečena i ne mogu da shvatim šta mi je potrebno da bih se takmičio. Trenirao sam, ali pre nekoliko dana smo odlučili da malo promenimo kurs, uradimo još jedan tretman i vidimo da li se stvari popravljaju da bismo pokušali da dođemo do onoga što sledi.