Autor: Informer.rs

14.05.2023.

10:10

Foto: epaimages

Sport

OD ALKARAZA OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! Španac oteo tron Đokoviću, pa izjavom sve šokirao!


Novak Đoković  od ponedeljka više neće biti prvi teniser sveta i na toj poziciji će ga naslediti mladi španski as Karlos Alkaraz. On je uspešno startovao na masters u Rimu, pošto je sa 6:4, 6:1 savladao Alberta Ramosa Vinolasa, pa će nakon Rima svrgnuti Srbina sa trona.

Alkaraz juri prvi master u Rimu, a svi jedva čekaju da vide njegov okršaj za trofej sa Novakom Đokovićem, koji brani titulu na "Foro Italiku".

- Naravno da bih voleo da igram protiv Đokovića. Uvek je veliki izazov igrati protiv njega. Ali, dug je put do finala, nadam se da ću ga igrati u svom prvom nastupu u Rimu. To bi bilo sjajno. Naravno, ako želite da budete najbolji, morate da pobedite najboljeg - rekao je Alkaraz posle plasmana u treće kolo i oduševio navijače srpskog tenisera.

Informer

Karlos Alkaraz poštuje Novaka Đokovića

Španac ne krije da bi za njega bilo spektakularno da igra protiv Srbina u Rimu.

- Igrati protiv Novaka na kultnom turniru... Pobeđivao je ovde, ima mnogo odigranih finala, znam da se u Rimu oseća prijatno. Ja želim da radim i igram najbolji tenis, kako bih se našao u situaciji da se borim za trofej.  

Informer

Novak Đoković

Novak Đoković je nedavno rekao da je Rafael Nadal njegov najveći rival, ali da poštuje mlade igrače.

- Nadal je moj najveći rival. Dok Nadal i ja igramo, on će biti moj najveći rival, bez obzira na rangiranje. Poštujem i Karlosa Alkaraza i Danila Medvedeva, ali Rafa i imamo istoriju, zbog toga je on najveći rival - poručio je Đoković, koji će u nedelju oko 15 časova u trećem kolu  Rima igrati protiv Grigora Dimitrova.