Autor: Informer.rs

07.06.2023.

07:49

Foto: Tanjug/AP

Sport

NEOČEKIVANA ODLUKA NOVAKA! Niko ne veruje da je ovo uradio pred polufinale Rolan Garosa!

Srpski as je sve iznenadio i odlučio da propusti trening u sredu. Na zvaničnom rasporedu za trening nema Đokovića, ali ni Alkaraza. Naš as je odlučio da vreme iskoristi kako bi se potpuno oporavio pred duel sa 16 godina mlađi Alkarazom. Prednost Španca definitivno je fizička pripremljenost, pa je jasno zašto je Nole odlučio da predahne u sredu, ali se očekuje da u četvrtak odradi trening, kao i uobičajeno zagrevanje pred polufinale. 

Informer

 

Srpski teniser će u petak protiv Karlosa Alkaraza igrati 45. polufinale u karijeri, ima samo jedno manje od Rodžera Federera, dok je Rafael Nadal na 38.

- Karlos je sada igrač koji privlači puno pažnje definitivno, Rafa i Rodžer, oni ne mogu da se porede i to rivalstvo i ako može da se nazove rivalstvom sa Alkarazom. Mnogo treba da vesla da bi došao do tih visina da ga poredim sa njima. Na dobrom je putu, igra fantastično, njegov tim je koncentrisan, usresređen, daje rezultate. Polufinale je grend slema, sa kim god da igram, igra se do poslednje kapi znoja i snage i krvi, šta god je potrebno da se pokuša na još jedan korak dalje, da se borim za trofej, ne znam koliko ću još takvih prilika imati. Ovo smatram velikom prilikom, svaki put kada sam u ovakvim situacijama - rekao je Novak Đoković.

Informer

Na pitanje šta bi moglo da presudi, Novakovo iskustvo ili njega mladost, Karlos kaže:

- Izabraću moju mladost. Biće ovo njegovo 45. polufinale grend slema, meni tek drugo. Iskustvo je na njegovoj strani sigurno, ali o tome neću da razmišljam u ovom momentu - rekao je Alkaraz.