• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.06.2023

06:19

LJUDI, IGRAM PROTIV NOVAKA! ON JE ZID, UVEK JE FAVORIT Bruji planeta o Alkarazovim rečima pred sudar sa Đokovićem

printscreen

Tenis

LJUDI, IGRAM PROTIV NOVAKA! ON JE ZID, UVEK JE FAVORIT Bruji planeta o Alkarazovim rečima pred sudar sa Đokovićem

Podeli vest

Finale pre finala čeka nas na Rolan Garosu! Karlos Alkaraz protiv Novaka Đokovića, a iako je favorit, svestan je Španac protiv koga igra u polufinalu Otvorenog prvenstva Francuske.

Kako je treći teniser sveta posle plasmana u polufinale rekao, mora Alkaraz još da vesla. Španac se u Parizu bori za drugi grend slem u karijeri, a Srbin za rekordni 23. 

Mesecima svi pričaju da je Karlos Alkaraz pravi naslednik Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera. Ako u petak pobedi legendu, to će i potvrditi. 

Novak je favorit

- Rekao bih da su svi očekivali ovaj meč od momenta kada je žreb objavljen, kao i ja. Stvarno sam želeo da igram taj meč, posle prošlogodišnjeg meča u Madridu hteo sam da igram sa njim ponovo. Obojica smo na visokom nivou. Ako hoćeš da budeš najbolji, moraš da pobediš najbolje. Za mene je igranje protiv takve legende kao Novak istorijska prilika. Meč od prošle godine ne utiče na ovaj, bilo je to tada, naučili smo dosta toga od tada, biće sigurno drugačije u petak - rekao je Alkaraz pred meč sa Đokovićem.

Novak će u petak igrati 45. polufinale, protiv tenisera koji ima pozitivan skor protiv njega. Odigrali su samo jedan meča, a Karlos je slavio, prošle sezone na mastersu u Madridu. Pitali su Španca da li se malo plaši meča sa Srbinom.

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz

- Po malo od svega, igram protiv Đokovića, jednog od najboljih u istoriji tenisa, igra 45. grend slem polufinale i mislim da vam to sve govori. Igra fantastičan tenis, vraća sve, kao zid je, probaću da zaboravim sve i da se fokusiram samo na tenis. Neverovatno mi je da igram polufinale protiv Novaka, gledao sam milion mečeva njegovih, titula koje je osvajao, pamtim mnoge mečeve Rafe i Novaka u polufinalima, finalima, sada sam ja tu protiv takvog igrača, za mene je to ostvarenje sna i nešto o čemu sam maštao. Razmišljao sam kada sam gledao njihove mečeve da bih mogao jednog dana ja tu da budem, snovi su se pretvorili u javu.

Foto: Tanjug/AP

NOvak Đković

Svestan je španski as ma koliko dobro igra, da neće sve zavisiti od njega. S druge strane mreže čeka ga čovek koji je osvojio 22 grend slema. 

- Ljudi, to je Novak. On uvek ima neku brzinu više. Moram da izdržim i njegov ritam, on je veliki igrač, svi to znaju, jedan od najboljih u istoriji, igrao je milion mečeva. Svi smo videli da on ima neki nivo koji deluje nepobedivo. Ne mogu da kažem da će da padne zbog mog ritma ili tako nešto. Mislim da će biti neizvestan meč, probaću da diktiram tempo i da igram svoju igru, ali igram protiv Novaka, biće komplikovano igrati onako kako želim. Đoković je jedan od najboljih igrača po udarcu loptice, stvarno je kompletan, radi sve stvari odlično i to me fascinira. Kada igra dobro ili na nekom nivou koji deluje prosečno, taj nivo je takođe fantastičan. Došli smo do toga da igramo protiv igrača koji će da te kazne ako se opustiš nekoliko minuta. Ne smem da dozvolim da se takvo opuštanje dogodi i protiv Novaka kao što se dogodilo protiv Cicipasa u završnici meča.

Foto: Tanjug/AP

 

Alkaraz nema dilemu ko je favorit.

- Uvek je Novak favorit, ne kažem to da bih skinuo pritisak, dok god on igra tenis, on je favorit, osvojio je tolike titule, igrao je protiv najboljih.

Foto: Tanjug/AP

 

Nije želeo da se poredi sa Novakom Đokovićem i Rafaelom Nadalom.

- Nisam razmišljao o tome. Nisam došao ovde da se stavim između Novaka i Rafe, ne radim to zbog njih, nego zbog sebe. Želim da osvojim grend slem i to je jedino što je za mene bitno.

Na pitanje šta bi moglo da presudi, Novakovo iskustvo ili njega mladost, Karlos kaže:

- Izabraću moju mladost. Biće ovo njegovo 45. polufinale grend slema, meni tek drugo. Iskustvo je na njegovoj strani sigurno, ali o tome neću da razmišljam u ovom momentu - zaključio je Alkaraz.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija