Autor: Informer.rs

12.06.2023.

12:43

Foto: Tanjug/AP

Sport

NAJBOLJI IKADA SE OGLASIO NA INSTAGRAMU! Svet u neverici, Novak objasnio kako je postao kralj taj-brejka!

U finalu Otvorenog prvenstva Francuske Novak Đoković je savladao u tri seta Kaspera Ruda 7:6, 6:3, 7:5. Viđena je šestoka borba u prvom setu, koji je naš as dobio posle taj-brejka.

Još jednom je Nole potvrdio da je kralj taj-brejkova. Najbolji je naš as kada je najpotrebnije,  kada se set lomi, mentalna gromada koju teško ko može da slomi. 

Novak je kralj taj-brejkova

Novak Đoković na ovogodišnjem Rolan Garosu odigrao šest taj-brejkova i sve je rešio u svoju korist. U tih šest taj-brekova osvojio je 55 poena, imao 17 vinera, dok nije napravio nijednu neiznuđenu grešku. Nema nikakve dileme - Novak je kralj taj-brejkova na ovogodišnjem Rolan Garosu.

Svi se pitaju kako? Nole je otkrio tajnu. Oglasio se na Instagramu dan nakon Rolan Garosa i postavio fotografiju na kojoj je stavio prst na čelo uz smajlije i emotikon stegnutih mišića. Glava, mentalna gromada! Sve je jasno!

- U taj-brejkovima sam bio sjajan. Hvala vam ljudi. Osećam se sjajno, titula u Austaliji, povreda, nije bio savršeno fizički. Znao sam da moram biti agresivan, da imam 36 godina. Trudim se da ne razmišljam o tome, ali telo odgovara drugačije. Ja moram da budem agresivan. Šljaka je drugačije, moraš da miksuješ, da si dobar u tranziciji, drop-šotu, servis voleju. Pogotovo protiv Kaspera. Uspeo sam da igram najbolji tenis danas, to ću izvuići iz ovog meča - rekao je Nole posle pobede u finalu.

Informer

Nole dominira i obara rekorde iako ima 36 godina.

- Ljudi pričaju ili o grend slemovima ili nedeljama na prvom mestu, uspeo sam da oborim rekorde u oba slučaja i to je neverovatno. Zvuči kao kliše, ali smatram da su godine samo broj. Realnost je da moje telo drugačije reaguje, moram da obraćam pažnju na neke druge stvari nego pre pet-deset godina, posebno kada je oporavak u pitanju. Nisam osećao toliko bola, koliko osećam danas. Kada vidim ovaj trofej ispred mene, to pokazuje bitku kakvu sam imao sa sjajnim igračima, jedan od četiri najveća turnira i za mene najteži za osvajanje od svih. Ovo je za mene najveća planina za penjanje, tako je bilo tokom cele karijere - rekoa je Novak posle osvajanja Rolan Garosa.