Autor: Informer.rs

29.06.2023.

08:20

Foto: Tanjug/AP

Sport

Španac "kida" i u 42. godini: Možda samo Novak može da me pobedi!

Felisijano Lopes se oprašta od tenisa na turniru u Majorci. Ima 41 godinu, a prvo je bio bolji od Maksa Pursela iz Australije (6:3, 7:5), a zatim i od njegovog sunarodnika Džordana Tompsona (7:6, 1:6, 6:3). On je na večnoj listi najviše odserviranih asova uspeo da prestigne Gorana Ivaniševića i tako mu je "oduzeo" četvrto mesto. Lopez je trenutno na brojci od 10.244 neodbranjiva servisa.  Apsolutni lider u ovoj kategoriji je naravno Džon Izner (14.260), drugi je Ivo Karlović (13.728), a treći Rodžer Federer sa 11.478. 

- Od prošlogodišnjeg Vimbldona jedva da sam se takmičio, ali sam se ove godine dobro pripremao i odlučio sam da zaigram. Mislim da današnja igra nije fizički jako zahtevna. Jedino ako stave Đokovića sa druge strane, možda mogu da izgubim, ali na ovoj podlozi osećam da mogu da se borim sa mnogima - rekao je Lopez.

Informer

Ne krije da je srećan što je oborio rekord Ivaniševića, trenera drugog tenisera sveta.

- To je dobra statistika, jer je Ivanišević oduvek bio jedan od mojih omiljenih igrača. Kao mali sam sanjao da serviram kao on, a sad sam ga prestigao. Znao sam da sam među sedam ili osam najboljih, ali nisam znao tačno na kom mestu. Prestići Ivaniševića je velika stvar, ne znam šta drugo da kažem.

Felisijano Lolez će u četvrtfinalu Majorke igrazi protiv Nemca Janika Hanfmana.