Autor: Informer.rs

18.08.2023.

08:29

Foto: Tanjug

Sport

Alkaraz se osvetio dželatu! Borio se kao lav!

Izbacio je Tomi Pol prošle nedelje u Kanadi mladog Španca, tada je Amerikanac slavio u tri seta, ali ovaj meč u Sinsinatiju je bio još kvalitetniji, napetiji i uzbudljiviji, a sada je slavio Alkraraz sa 7:6, 6:7, 6:3.

Ovo je Tomiju i Karlosu bio četvrti okršaj, a skor je sada 2:2, a Pol je bio bolji i prošle godine u Majamiju. Imaće za za čime da žali teniser iz SAD, jer je propustio neke fenomenalne šanse.

Pol je u prvom setu ispustio prednost od 5:2, da bi set izgubio u taj-brejku, a u drugom je viđeno šest brejkova, po tri na obe strane.

Informer

Pri rezultatu 5:4, Tomi nije iskoristio set loptu, vratio je tako Alkaraza u set, ali ni Španac nije uspeo odmah da uradi šta je hteo. Na 6:5 prvi reket sveta propustio je tri meč lopte na servis Amerikanca. Pol je odigrao sjajan taj-brejk i dobio ga sa 7:0 i tako uveo meč u treći set. Karlos je odmah napravio brejk, poveo sa 2:0, a onda je meč na 3:2 za Španca prekinut na kratko zbog kiše.

Nastavljen je duel ubrzo, ali je nedugo potom usledila nova pauza, a kada su se vratili na teren Alkaraz je brzo ispustio pobednički krik. Napravio novi brejk i plasirao se u četvrtfinale, a tamo će igrati protiv Maksa Parsela koji je pobedio Stanislasa Vavrinku sa 6:4, 6:2.