Autor: Informer.rs

08.10.2023.

07:33

Foto: reuters

Sport

Teniska legenda u bolnici! Pamte se njegove izjave o Đokoviću!

Pjetrangeli je nedavno napunio 90 godina, u blnici je proveo ceo dan u bolnici i očekivalo se da bude pušten kući tokom vikenda. Smatra se za jednog od najvećih italijanskih tensiera svih vremena i postao je prvi ITalijan koji je osvojio turnir u Rimu 1954. godine.

Dva puta je osvajao Rolan Garos, 1959, i 1960. godine, dok je 1961, i 1964. dolazio do finala i pokazao da je jedan od najboljih igrača na šljaci svih vremena.

Ne možemo da zaboravimo njegov komentra na račun Novaka Đokovića. Pozvao je na štrajk sve tenisere ukoliko se Novaku dozvoli da igra na Australijan openu prošle godine, kada je naš teniser bio deportovan jer nije vakcinisan protiv korone.

- Ako na kraju australijska vlada dozvoli Novaku da igra, svi ostali teniseri bi trebalo da štrajkuju i ostave ga samog. Smatram da svi koji nisu vakcinisani ne smeju da uđu u Australiju. Svakako, nadamo se da će odluka biti što pre doneta, kako bi se zatvorila loša priča, u kojoj najgore prolazi Đoković, ali i Australijski teniski savez. Oni su sve učinili da ga vide na terenu - rekao je Pjetranđeli tada za italijanske medije.

Informer

Komentarisao je i koliko naš teniser zarađuje i poručio da je za njega najboji svih vremena Rodžer Federer.

- Danas teniseri za osvojen grend slem dobiju dva i po miliona dolara. E tu se ja naljutim. Đoković ima, na primer, 500.000.000 dolara u banci i dalje izađe i igra finale pod stresom? Da li se šalimo? Trenutna situacija je da je tenis igra nerava za milijardere. Igrači su postali ratne mašine. Od čega su oni pod stresom, od brojanja novca? Kad čujem da su u depresiji, iznerviram se. Najbolji od Velike trojke za mene je Federer, on je sa druge planete - poručio je Italijan.