Autor: Informer.rs

28.11.2023.

09:37

Foto: Starsportphoto

Sport

Skandal nad skandalima! Šiptarska provokacija o kojoj bruji planeta!

Na zvaničnoj "X" (Tviter) stranici ATP-a pojavila se zastave Albanije, sa meča iz Beograda između Srbije i Albanije tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koji je odigran 2014. godine.

Tada se iznad stadiona u Humskoj ulici, tokom utakmice, pojavio dron, sa zastavom takozvane "Velike Albanije". Na ovu provokaciju je odreagovao Stefan Mitrović, štoper "orlova", koji je uhvatio zastavu i sklonio je. 

Sad je ta fotografija završila na nalogu ATP-a, koji su očigledno hakovali Šiptari. Jasno je svima da je profil teniske organizacije odabran sa namerom, s obzirom na to da je Novak Đoković najbolji u istoriji, a pre nekoliko dana ih je silno zabolelo jer su naši igrači na megdan Britancima u Dejvis kupu izašli na teren uz pesmu Danice Crnogorčević "Veseli se, srpski rode". 

Problematičan tvit je ubrzo skinut sa društvene mreže, ali s obzirom na to da se radi o nalogu ATP-a ceo svet bruji o sramnoj provokaciji, koja nikome nije promakla.

Informer

Hakovali su profil ATP-a kako bi čestitali Albaniji Dan nezavisnosti.

"Na ovaj značajan dan, naša srca su ponosna dok slavimo duh slobode i jedinstva. Neka se autohtona zastava, simbol naše bogate istorije, ponosno vije, odzvanja snagom naše nacije".

Ekspresno su reagovali Srbi i zasuli ih porukama "Kosovo je Srbija".

Podsećamo, šiptarski ekstremista Ismail Morina je lansirao dron na utakmici između Srbije i Albanije 14. oktobra 2014. godine na stadionu Humskoj, i tako izazvao nerede i prekid na meču. Dron je nosio zastavu fašističku tvorevine "Velike Albanije". Njihov Savez i reprezentacija nisu kažnjeni, a oni su otišli na Evropsko prvenstvo. UEFA je zvanično ustanovila krivicu Albanije, ali je kaznila Srbiju. Utakmica je registrovana rezultatom 3:0 za Srbiju, ali su istovremeno "orlovima" oduzeta tri boda, pa je naš tim ostao bez plasmana.