• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.11.2023

10:39

Šiptari se zaleteli na Novaka, Srbi ih dočekali: Srpska pesma, srpsko Kosovo, šta kmečite?

printscreen

Tenis

Šiptari se zaleteli na Novaka, Srbi ih dočekali: Srpska pesma, srpsko Kosovo, šta kmečite?

Podeli vest

Teniseri Dejvis kup tima Srbije predvođeni Novakom Đoković su na teren pred meč sa Velikom Britanijom (2:0) izašli uz zvuke srpske rodoljubive pesme "Veseli se srpski rode" , što je zasmetalo Šiptarima, pa sad Pljuju i vređaju prvog tenisera sveta na društvenim mrežama.

Britancima na tribinama smetalo je što je Novak Đoković razbio Kamerona Norija, a Srbija njihove tenisere, pa su zviždali našem asu, dok po mrežama divljaju Šiptari.

Srpski teniseri su na teren ušli uz pesmu "Veseli se srpski rode" srpske pevačice iz Crne Gore Danice Crnogorčević. Ova 30-godišnja Baranka peva rodoljubive pesme, S sada je njena najpoznatija pesma zasmetala Šiptarima.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

"Srpski teniski tim, vođen Đokovićem, je predstavljen uz srpsku pesmu koja poziva na aneksiju Kosova. Ova pesma je popularna među srpskim ultranacionalistima", stoji u objavi profila "kos_data"  uz video ulaska našeg tima na teren u Malagi.
 

 

 

Šiptari su udarili po Srbima i  Špancima, jer su pustili pesmu. Nastao je haos na društvenim mrežama, jer su im ekspresno odgovorili srpski navijači i ućutkali ih. 

"Bravo, upravo ste odsvirali pesmu koja promoviše ultranacionalističku ideologiju koja je dovela do dva genocida", "Sram vas bilo šta puštate, propagirate srpski nacizam", "Nije dobro promoviSati rasizam", "Kladim se da je Đoković izanrao ovu fašističku pesmu", samo su neki od sramnih komentara na Tviteru. 

 

 

 

 

 

 

 

Ali, brzo su ih Srbi nadmašili: "Kosovo je srce Srbije, sjajna pesma", "Idemooo Srbija", "Srpska pesma, srpsko Kosovo, šta kmečite?", "Dogodine u Prizrenu", 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inače, Novaka i saigrače iz reprezentacije napao je i crnogorski političar Ljubomir Filipović, a u danu meča protiv Velike Britanije sve je zaprepastila odluka da Đoković bude podvrgnut doping kontroli.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija