Autor: Informer.rs

03.12.2023.

05:53

Foto: EPA

Sport

Novak se oglasio usred noći! Hameeeee, idemoooo!

Novak Đoković ima naslednika - Hamada Međedovića! Sjajni mladi teniser iz Srbije osvojio je "Nekst gen" turnir, završni turnir sezone za mlade tenisere!

On je u finalu bio bolji od Francuza Artura Flisa 3:4, 4:1, 4:2, 3:4. 4:1! Nole se odmah ohlasio na Instagramu i čestitao klincu koji će nastaviti njegovim stopama.

"Hameeee! Idemooooo!", napisao je Nole na Instagramu.

Novak i Hamad često zajedno treniraju, a nedavno su igrali za Srbiju na Dejvis kupu u Malagi. A sada su obojica uzeli završni turnir!

Mnogo znači svima u Srbiji to što je Novak osvojio završni master, ja sam osvojio ovaj "Nekst gen", srećan sam da bar na neki način idem njegovim stopama. Ovo je zaista poseban osećaj, i dalje ne mogu da verujem. Diže mi mnogo samopouzdanja za narednu sezonu, Flis je sa razlogom sada u top 40 - kazao je Međedović. 

Informer

Hamad Međedović je u svojoj grupi je prvo savladao Amerikanca Aleksa Mihelsena 3:2 u setovima, potom je sa 3:1 pao Luka Van Aše, a sa 3:1 je savladao i Jordanca Abedlaha Šelbajha. U polufinalujedva da je izašao na teren jer je osvojio prvi set, a onda mu je na samom početku drugog Švajcarac Dominik Striker predao meč. Pre Hamada na završnom turniru za mlade tenisere igrao  je i Miomir Kecmanović, ali on je 2019. godine bio manje uspešan jer je ispao u polufinalu.