Autor: Informer.rs

11.12.2023.

09:15

Foto: Shutterstock

Sport

Rodžer će izgoreti, Novak priznao celom svetu šta se desilo u Londonu! Rafa ga nervirao

Džon Verthajm, voditelj emisije "60 minuta" konstatovao je da Novak Đoković nekada pobedi jer je bio bolji, moćniji, a nekada jer je samo mentalno bio bolji. Naš teniser se onda prisetio meča sa Rodžerom Federerom u finalu Vimbldona 2019. godine koji je imao dve meč lopte. Ali, Novak je slavio 7:6(5), 1:6, 7:6(4), 4:6, 13:12(3). 

Novak je priznao da je Federer bio bolji od njega, ali je on dobijao važnije poene i na kraju je podigao trofej.

- To se onaj maraton, epski meč sa Rodžerom. Imao je dve meč-lopte na svoj servis, pobedio sam ga 13:12 u poslednjem setu. Svi setovi koje sam dobio bili su u taj-brejku, tako da ukupno, kada pogledate statistiku, bio je bolji teniser u svakom aspektu. Ali, ja sam dobio meč. I to vam govori da i dalje možete da pobedite ako birate trenutke u kojima ste na vrhuncu i igrate najbolje kada je najvažnije - ispričao je smeh Nole , a dok Rodžeru sigurno izlazi para na uši posle ovih reči.

Informer

Sa druge strane, priznao je i da se na početku karijere plašio mečeva sa Nadalom i Federerom. Ali, kasnije je shvatio kakve igrice igrajku, posebno Španac. 

Informer

- Igrao sam sa Nadalom na Rolan Garosu i jako smo blizu u svlačionici. Trudimo se da damo jedan drugom prostora, ali tada svlačionica i nije baš nije velika.  Nadal skače po svlačionici, kao što to radi i pred meč, trči pored tebe, čujem muziku koju sluša na slušalice... To me je baš iznerviralo. Na početku karijere nisam shvatao da je to deo scenarija. To je znalo da me zastraši, ali me je isto tako motivisalo da i sam radim neke stvari i pokažem da sam sprema. Da sam spreman za bitku, za rat - jasan je bio srpski teniser.