Autor: Informer.rs

26.12.2023.

07:59

Foto: Reuters

Sport

Spremite se za spektakl! Đoković i Alkaraz će napraviti šou u Rijadu!

Ovo će im biti četvrti meč ove sezone. Tri puta je slavio Đoković, a samo jednom Španac i to u finalu Vimbldona. Ne sumnjamo da će Srbin i Španac sada želeti da pobede, ali će foksu pre svega biti na dobroj zabavi. 

Đoković je već neko vreme u Dubaiju, uživa sa porodicom, trenira sa Hamadom Međedovićem i sprema se za narednu sezonu. Meć Đokovića i Alkaraza će se odigrati  na "Bulevar Holu“, atrakciji koja je izgrađena za 60 dana. Može da primi 26.000 navijača, a čak 360 VIP osoba može da prisustvuje svakom meču. Napravljen je kao fudbalski stadion, a neke predikcije govore da bi moglo da bude na meču čak 40.000. Ovaj stadion će od 2024. godine biti dom Aleksandra Mitrovića i Sergeja Milinković-Savića. 

Informer

Teniski meč će prenositi više od 200 TV kuća širom sveta. Najjeftinija karta košta 100 saudijskih rijala, što je oko 2.833 dinara. Đoković je pozvao svoje pratioce da rezervišu karte, uz sledeću poruku:

"Čekam vas tamo"!

Informer

Đoković je ove sezone stigao do sedam titula: Australijan Open, Rolan Garos, Ju-Es open, masterse u Sinsinatiju i Parrizu i Završni masters u Torinu), dok je Alkaraz nanizao šest, od čega je ubedljivo najznačajniji Vimbldon. Posle Rijada Novak se odmah seli i Australiju, a poslednji meč u 2023. odigraće u Pertu na Junajted kupu, 31. decembra od 10 časova rival će mu biti Džindžen Dženga iz Kine.

Srbija se nalazi u grupi sa Kinom i Češkom, a pobednici grupe idu u četvrtfinale, kao i dve najbolje drugoplasirane ekipe. Biće ovo našem teniseru zagrevanje za Australijan open koji je na programu od 14. do 28. januara, a naš teniser brani trofej, juri 11. titulu u Melburnu, a 25. slem u karijeri.