• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.12.2023

05:40

Pogledajte, ovo je poslednja ATP lista u 2023. godini!

Starsportphoto

Tenis

Pogledajte, ovo je poslednja ATP lista u 2023. godini!

Podeli vest

Pogled na poslednju ATP listu u 2023. godini ne može da bude lepši! Novak Đoković godinu završava na tronu.

Biće ovo našem teniseru 405. nedelja na prvom mestu liste najboljih tenisera sveta. Godinu će završiti sa 11.245 poena, iza njega je  Karlos Alkaraz sa 8.855, pa slede Rus Danil Medvedev (7.600), Janik Siner (6,490), Andrej Rubljov (4.805), Stefanos Cicipas (4.235), slede Nemac Aleksander Zverev (3.985), Holger Rune (3.660), Hubert Hurkač (3.245), dok je deseti Tejlor Fric (3.100).

Po broju nedelja na tronu Novak Đoković davno je iza sebe ostavio  Rodžera Federera, koji je sakupio 310 nedelja, slede Pit Sampras sa 286, Ivan Lendl sa 270 i Džimi Konor sa 268 nedelja na vrhu ATP liste.  Novak je osmi put godinu završio na tronu ATP listi. Iza sebe je ostavio idola Pita Samprasa sa šest i Rodžera Federera i Rafaela Nadala sa pet godina. Osvojio je i rekordnu sedmu titulu na završnom mastersu u Torino, nadmašio je Rodžera Federera koji je ostao na šest. 

 

Foto: EPA Images

Najbolji ikada, Novak Đoković

 

Srpski teniser će biti lider na listi najboljih tenisera sveta najmanje 409 nedelja! Novak će biti prvi nosilac na Australijan openu, prvom grend slemu u godinu (14.januar do 28. januar). U Melburnu je slavio  čak deset puta, pa će i 2024. godine biti prvi favorit, ne bi bilo čudno da nastavi da nas impresionira i već početkom sezone se domogne 25. slema. Prvi teniser sveta u Dubaiju se priprema za novu sezonu, a poslednji meč u 2023. odigraće  27. decembra na egzibicionom turniru protiv Karlosa Alkaraza u Rijadu.

- Idem na sve moguće rekorde, na sve što mogu da oborim. Nikada nisam imao problem da to kažem i zato me možda ljudi i ne vole. Nisam se pretvarao kao neki, da kažem da mi nije cilj, pa onda da se ponašam drugačije… Uvek sam se trudio da budem u skladu sa onim šta verujem - poručio je nedavno Novak Đoković.

Od srpskih igrača Laslo Đere je na  33. mestu sa 1.285 bodova,  Dušan Lajović je 46. igrač na planeti (994) , Miomir Kecmanović je 55. teniser sveta (905 bodova), a Hamad Međedović na 112. mestu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija