Autor: Informer.rs

22.01.2024.

16:00

Foto: EPAIMAGES

Sport

Federeru nije dobro! Zbog Đokovića će ostati i bez ovog rekorda

Nekadašnji švajcarski teniser bio je rekorder po broju nastupa u četvrtfinalima grend slem turnira - 58. Ali, Srbin ga je u nedelju stigao pobedom protiv Francuza, a već na Rolan Garosu nadamo se da će ga nadmašiti i postaviti novi rekord.

Đoković je prošle godine postao rekorder po broju grend slem titula, ima 24, Rafael Nadal 22, a Rodžer Federer je ostao na 20. To nije sve. Naš teniser je rekorder i po broju nastupa u finalima, trenutno ih ima 36, a u Melburnu ima šansu da popravi skor, iza njega su Federer sa 30, koliko ima i Nadal. 

Informer

Takođe, Đoković vodi i kada se radi o učešću u polufinalima najvećih turnira. Trenutno je na 47, jedno polufinale manje ima Federer, a Rafa je na 38. 

Informer

U dva segmenta Federer i dalje trenutno beži Đokoviću. Broj nastupa na grend slem turnirima je rekord koji je i dalje u Rodžerovim rukama i Novak ga sigurni neće stići ni oboriti ove godine. Švajcarac i Felisijano Lopez imaju 81 učešće na grend slem turnirima, a Novak 73. Do kraja sezone bi mogao da odigra još tri, a da bi nadmašio velikog rivala morao bi da igra do 2026. godine.

Takođe, Rodžer ima 369 grend slem pobeda, iza njega je prvi teniser sveta sa 365, a ne sumnjamo da i ovoj rekord Federera pada ove sezone.  Đoković bi do kraja turnira u Melburnu mogao da upiše najviše tri pobede, pa će ovaj rekord Švajcarca gotovo sigurno "pasti" u Parizu. Rafa je treći na listi sa 314.