Autor: Informer.rs

20.02.2024.

09:34

Foto: Tanjug/AP

Sport

Alkaraz se raspada! Španac puca po šavovima

Španski teniser je od tada igrao na sedam turnira i nije osvojio nijedan trofej. Od najave nove ere Karlosa Alkaraza, bilo je i onih koji su ga nakon Londona proglasili za novog "kralja", do situacije kada jedva može da dođe do finala nekog turnira.

Posle titule na Vimbldonu u Torontu je izgubio u četvrtfinalu od Tomija Pola, a onda je usledila nova bolna lekcija. Poraz od Novaka u Sinsinatiju ostavio je trajne i ozbiljne posledice. Alkaraz je poražen u finalu i do danas se od toga udarca nije oporavio. Kako se Srbin vratio i osvojio 39. masters titulu u karijeri - godinama će se prepričavati. Novak  je pobedio Karlosa sa  5:7, 7:6, 7:6 posle tri sata i 49 minuta igre! Odigrao je meč za teniske knjig. Igrao je dva taj-brejka, bio je i na kolenima, ali odigrao najbolje kada je bilo najteže i revaširao se mladom kolegi za poraz na Vimbldonu. 

Informer


Dok je Srbin pobeđivao, Španac je srljao iz kiksa u kis. U polufinalu Ju-Es opena ga je zaustavio Danil Medvedev, a u borbi za finale Pekinga bolji od njega bio je Janik Siner. Odlazak u Kinu mu je baš preseo, jer je nije daleko dogurao ni na mastersu u Šangaju, Grigor Dimitrov ga je pobedio u šesnaestini finala, dok je već u drugom kolu Pariza završio takmičenje, a tada je sramno izgubio od Romana Safjulina, 45, na svetu. Na Zavrnom mastersu u Torinu limit mu je bilo polufinale, dalje nije mogao zbog prvog tenisera sveta koji ga je počistio sa teren. 

Informer

Nova sezona, a stari Alkaraz. Nema nijedan trofej. Aleksandar Zverev ga je pobedio u četvrtfinalu Australijan opena, a u Buenis Airesu je bolji od Kalosa bio Čileanac Nikolas Đari. Sledi mu turnir u Rio de Žaneiru gde brani finale i onda slede mastersi u Indijan Velsu i Majamiju. Španskom igraču iz glave ne izlazi Nole, pa je jasno da je preopterećen. 

- Naravno da razmišljam o Đokoviću i 24 osvojena slema, to je normalno. Novak i Siner su sada igrači koje treba pobediti, na vrhu su, najbolji su. Imam velike snove i ciljeve koje sam postavio sebi do kraja karijere. Naravno, Novakova 24 grend slema su moj najveći cilj. Možda ću osvojiti pet, možda ostanem na dva, ali imam velike snove i ciljeve -poručio je Alkaraz nedavno.