24.04.2024.

23:36

Foto: EPA Images

Sport

Sa ivice ambisa do pobede! Olga spasila četiri meč lopte i prošla u drugo kolo Madrida

Ona je posle preokreta i više od dva sata i 37 minuta igre savladala Francuskinju Klaru Burel rezultatom 3:6, 7:6 (10:8), 6:4.

Danilovićeva je tako nastavila seriju pobeda, pošto je prethodno do glavnog žreba u španskoj prestonici stigla kroz kvalifikacije i to bez izgubljenog seta. Meč 122. igračice sveta i Francuskinje obilovao je prokretima. Naša igračica je u jednom trenutku bila na korak od eliminacije, ali je uspela da spasi četiri meč lopte, a potom preokrene i trijumfuje. 

Prvi set bio je prava revija brejkova. Čak osam puta su igračice gubile svoje servis gemove, ali je za nijansu bila bolja rivalka i osvojila prvi set sa 6:3. Burel, trenutno 44. igračica na WTA listi je drugi set otvorila odlično, iskoristila je greške naše teniserke i povela sa 4:0, a potom je imala i meč loptu pri rezultatu 5:4.

Ipak, Danilovićeva je tada uspela da se izvuče i izjednači na 5:5 i potom odvede meć u taj-brejk. Protivnica je i u taj-brejku imala još tri šanse da završi meč, ali je Olga i iz te situacije uspela da se izvuče, preokrene rezultat i da ovaj deo meča dobije rezultatom 10:8.

Serija gubljenja servis gemova se nastavila i u odlučujućem, trećem setu, pošto su igračice na start razmenile po dva brejka. Srpska igračica je potom u osmom gemu ponovo uspešno napala servis Francuskinje i povela sa 5:3. Ipak, Olga nije uspela da zadrži prednost, jer je Burel već u narednom uzvratila istom merom. Međutim, Danilovićeva je imala odgovor i desetom gemu ponovo stigla do brejka, koji je označio i pobedu i plasman u drugu rundu turnira. 

Protivnica našoj teniserki u drugom kolu Madrida biće Amerikanka Danijel Kolins, trenutno 15. igračica na WTA listi.