03.05.2024.

22:01

Foto: EPAIMAGES

Sport

Nova povreda u Madridu! Najprijatnije iznenađenje turnira predalo polufinale!

Pre neku godinu ATP je doneo odluku da format Masters turnira bude promenjen te da se igra duže od sedam dana. Želeli su čelnici ATP-a tako da dobiju na kvalitetu i omoguće igračima odmor od paklenog rasporeda, ali su svima na turu učinili medveđu uslugu pokazuje turnir u Madridu.

U toku turnira zbog povreda su otpali Janik Siner, Karlos Alkaraz i Danil Medvedev, a danas je spisak povređenih proširio Jiži Lehečka. Češki teniser bio je najveće iznenađenje Madrida pošto je na putu do polufinala eliminisao Nadala, a potom i Medvedeva (Rus se predao zbog povrede nakon jednog seta), ali su ga zdravstvene tegobe sprečile da pruži jači otpor Feliksu Ože-Alijasimu. 

Informer

 

Nakon šest odigranih gemova, pri rezultatu 3:3, Lehečka je predao meč i poslao Kanađanina u finale Mastersa u Madridu. Rival Ože-Alijasimu biće Andrej Rubljov koji je ranije danas eliminisao Tejlora Frica sa 2:0. 

Zbog dobrih igara u Madridu Lehečka će od ponedeljka biti 23. teniser veta što će mu biti najbolji ranking u karijeri. Ipak, pitanje je da li će biti u stanju da sa dobrim izdanjima nastavi i naredne nedelje u Rimu zbog povrede...