• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.Č.

03.05.2024

18:25

Rus bolji od Amerikanca za finale mastersa u Madridu!

EPA Images

Tenis

Rus bolji od Amerikanca za finale mastersa u Madridu!

Podeli vest

Andrej Rubljov plasirao se u finale mastersa u Madridu, pošto je u prvom polufinalu u dva seta nadigrao Tejlora Frica, po setovima 6:4, 6:3 za 72 minuta igre!

Meč nije počeo dobro za osmog igrača sveta, pošto je Ruboljov već u prvom gemu dozvolio rivalu da dođe do brejka. Ipak, brzo se pribrao, uzvratio istom merom i nakon toga preuzeo kontrolu koju je zadržao do kraja prvog seta. Šesti gem bio je ključni u drugom setu, kada je Rubljov ponovo oduzeo servis protivniku i mirno priveo meč kraju u svoju korist.

- Počeo sam stegnuto, promašio nekoliko lakih udaraca. Ali to je tenis. Kada mi je uzeo brejk, rekao sam sebi, to je samo početak. Odmah sam izjednačio i posle je bilo izjednačeno do kraja seta - istakao je Rus nakon što se izborio za 25. finale u karijeri.

 

 

Rival za titulu biće mu pobednik drugog polufinala u kojem se sastaju Feliks Ože-Alijasim i Jirži Lehečka. Ko god da se nađe na suprotnoj strani mreže, Rubljov će imati ulogu favorita s obzirom na to da je češki teniser 31. na listi, dok je Kanađanin 35. igrač sveta.

Foto: EPA Images

 

Rus je do sada samo jednom u karijeri osvojio masters - prošle godine u Monte Karlu, a u nedelju će igrati peti put u finalu nekog mastersa. Do sada je osvojio ukupno 15 titula, od kojih je poslednja ostvarena u januaru ove godine u Hongkongu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!
Politika

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!

Nosilac zajedničke liste 12 opozicionih stranaka i pokreta, Borislav Novaković, koji u kampanji tvrdi da se zalaže za uljudnost i transparentnost u politici, tukao se s policijom, lažno glasao iz Soluna, podržavao pajser brigade omladine Narodne stranke, i preršajno je osuđivan za privredne prestupe. Osim toga, primao je platu za posao na koji nije dolazio.

21.05.2024

10:49

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija