28.05.2024.

06:03

Foto: Tanjug/AP

Sport

Ljudi, rezervišite termin! Evo gde možete da gledate Novaka, kreće ono pravo u Parizu

Duel našaeg asa koji kreće po 25. grend slem u karijeri možete da pratite na prvom programu Eurosporta, ali i tekstualni prenos na našem portalu - Informer.rs

Videćemo koliko će ovaj termin odgovarati našem teniseru, nadamo se da neće kasniti, jer bi Nole mogao da igra i do ponoći. Francuzi su stavili prošlogodišnjeg šampiona da igra uveče kada je i odskok loptice drugačiji, uslovi nisi kao tokom dana. Ali, s obzirom na to da je Nole šampion i mamac za navijače, bio im je potreban za večernji termin kako bi napunio "Filip Šatrije". Mats Vilander je nedavno objasnio kako noćni mečevi u Parizu utiču na igru. 

- Teren postaje teži, vlažniji. Loptica postaje teža, komplikovanija za udarac. Uslovi se menjaju i zbog temperature, to su prave zamke za igrače - objasnio je Vilander, pa Nole sigurno nije srećan, s obzirom na to da i dalje traži formu.

Pre njega na istom mestu igraju Ćinven Ženg i Aliz Korne, zatim Felipe Meligeni Alves i Kasper Rud, pa Erika Andrejeva i Arina Sabalenka. Tek četvrti meč na terenu je Novakov, poslednji u toku dana.

Informer

Đoković na Rolan Garos brani titulu, a pre ovog turnira nije osvojio nijednu titulu u 2024. godini. Ima tri polufinala u Australiji, Monte Karlu i Ženevi. 

- Želim da osvajam titule, posebno na slemovima. Ovo su turniri koje sam igrao uoči Pariza bili su u svrsi pripreme za Rolan Garos i Olimpijske igre koje slede. U tom kontekstu se to ne menja. Očekivanja, scenarije, predviđanja, moram da spustim. Većina nas razmišlja unapred, na to sam mislio kada sam mislio da su očekivanja niža. Usresređujem se samo na naredni dan, treniing ili meč, šta god. Nivo igre nije još na tom zadovoljavajućem nivou po kom sam prepoznatljiv. Znam da nisam daleko, možda jedan meč briljiram, drugi ne. Radiću da održim kontinuitet igre i osećaja na terenu i van terena. Da izgradim tvrđavu koja će mi doneti pobedu - rekao je Nole, koji je kako smatraju kladionice drugi favorit za osvajanje Rolan Garosa.