28.05.2024.

07:34

Foto: EPAIMAGES

Sport

Novak trpi torturu godinama! Primitivizam i sportska nekultura, Zverev video kako je Srbinu

Nemac je u tri seta pobedio Španca i možda ga ispratio u penziju. Nije Rafa na kraj hteo da potvrdio da mu je ovo bio poslednji meč, s obzirom na to da je već nekoliko puta najavio, pa se predomislio. 

Ali, uverio se Zverev kako okrutna može da bude pariska publika. Doživeo je na "Filip Šatrijeu" ono što naš teniser trpi godinama. Pošto je bio bolji i bilo je jesno da će eliminisati ljubimca navijača osetio je kako je kada je ceo stadion protiv tebe. "Rafa, Rafa"... odzvanjalo je najvećim stadionom u Bulonjskoj šumi, kako od strane španskih, tako i domaćih, francuskih navijača. Čak su ovacijama ispraćali i skoro svaku grešku nemačkog tenisera, posebno ako bi se dogodila u bitnom trenutku, tada bi nastao delirijum na tribinama.

Informer

Pariska publika je i ovoga puta na delu pokazala sav svoj primitivizam i veliku sportsku nekulturu. Sramno su aplaudirali i klicali kada bi Zverev napravio dvostruku servis grešku, kao da je Kilijan Mbape postigao gol za Francusku u finalu Evropskog prvenstva. Sramno da sramnije ne može biti! Nikad od njih sportski džentlmeni i fer plej navijači neće biti.  

Informer

Na njihovu nesreću, nisu uspeli da poremete i izbace iz koloseka Nemca, koji je ostao fokusiran i pored neprijateljski nastrojenih navijača u Parizu i eliminisao Španca.