31.05.2024.

14:20

Foto: EPAIMAGES

Sport

Bravooo Olga! Srpkinja nakon epske drame i preokreta srušila Hrvaticu na Rolan Garosu! (FOTO/VIDEO)

Srpska teniserka suočila se pred ovaj meč sa sramotnom odlukom organizatora, pošto je na teren morala nepunih 24 sata nakon što je odigrala duel prethodnog kola protiv Danijel Kolins! Olga je Amerikanku pobedila nakon drame u tri seta, a umesto da odmori barem jedan dan, organizatori su odlučili da meč 3. kola protiv Done Vekić bude na programu od 11 časova, što znači da Srpkinja nije imala dovoljno vremena pošteno ni da odmori.

Sramotna i tendenciozna odluka na štetu Danilovićeve posebno je došla do izražaja u prvom setu današnjeg meča protiv Hrvatice. Dona Vekić je u duel ušla furiozno, iskoristila je Olgin umor i dobila prvi deo meča vrlo ubedljivo, sa nulom - 6:0.

Informer

U tim momentima malo ko je verovao da će se Danilovićeva vratiti u meč i štaviše, mnogi su bili skeptični da li može uopšte da pripreti raspoloženoj i odmornijoj rivalki. Ipak, ćerka proslavljenog košarkaša Predraga Saše Danilovića pokazala je borbeni gen i u drugom setu, nakon serije neizvesnih gemova, uspela da izjednači na 1:1. Imala je dve set lopte u desetom gemu, nije uspela da ih iskoristi, ali zato jeste u 12. kada je došla do seta i potpunog povratka u meč.

Naravno, očekivala se Donina reakcija i Hrvatica je već na startu trećeg seta napravila brejk. Činilo se da će Olga potpuno potonuti, pogotovo kada je rivalka povela sa 3:1, ali usledio je neverovatan povratak Srpkinje, maltene sa ivice ambisa! Uspela je da vrati brejk i da dobije preostala dva gema na svoj servis, pa je napokon povela sa 4:3 i od tada krenula je potpuno otvorena borba do samog kraja!

Imala je Olga u narednom gemu šansu da još jednim brejkom povede 5:3 i tako praktično stavi tačku na meč, ali se Hrvatica ovog puta vratila sa ivice provalije. Dona je dobila gem na svoj servis, izjednačila na 4:4, a onda u narednom, kada je sve bilo na Olginoj strani, uspela da dođe do brejka - 5:4!

Neverovatan rolerkoster nastavljen je i u narednoj razmeni udaraca. Vekićeva je servirala za pobedu, imala je 15:0 i 30:15, ali je naša teniserka uspela i to da prebrodi i izjednači na 5:5! Ipak, u narednom gemu ponovo je izgubila servis i dozvolila Hrvatici da još jednom servira za meč. I tada je Olga uspela da oduzme servis rivalki, pa je taj-brejk odlučivao o pobednici susreta!

Dona je tokom većeg dela traj-brejka imala prednost, pa i vođstvo od 8:7 u samom finišu. Ipak, Srpkinji je izgleda bilo suđeno da danas slavi, pa je nakon duple greške rivalke povezala dva poena i ostvarila ogroman uspeh!