• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.05.2024

17:26

Istorijski podvig Olge Danilović! Srpkinja sa ambisa do trećeg kola Rolan Garosa!

EPA Images

Tenis

Istorijski podvig Olge Danilović! Srpkinja sa ambisa do trećeg kola Rolan Garosa!

Podeli vest

Srpska teniserka nakon kiše i velikog preokreta savladala desetu na svetu - Danijel Kolins, i plasirala se u narednu fazu grend slema u Parizu!

Imala je Olga Danilović tokom svoje karijere brojne skalpove protiv bolje rangiranih teniserki, ali... Današnji podvig na Rolan Garosu najveći je u karijeri srpske teniserke! Bila je Olga na ivici ambisa i eliminacije, no, nakon prekida zbog kiše Daniloevićeva je savladala Danijel Kolins sa 2:1 (6:7, 7:5, 6:4). 

Ušla je Danijel Kolins kao veliki favorit u prvi set, ali je Olga Danilović pokazala da predaja kod nje ne postoji. Veliku borbu vodile su teniserke u prvom setu, o čemu dovoljno govori podatak da nije viđen ni jedna brejk šansa! Bezmalo sat vremena borbe na stadionu "Simon-Matije" rešen je u taj-brejku, ali je čvršće živce imala deseta teniserka sveta. 

Iskoristila je Amerikanka nešto lošiji servis Danilovićeve, povela sa 4:1, a onda rutinski privela posao kraju u prvom setu. 

Bila je srpska teniserka poljuljana na startu drugog seta, Danijel Kolins je osetila da je rivalka ranjena i odmah napravila brejk. Ipak, probudila se Olga kada je bilo potrebno, odgovorila na isti način i povela sa 2:1. 

Foto: EPAIMAGES

 

Delovalo je da je momentum na strani srpske teniserke, ali je usledila pauza od dva sata prouzrokovana košom u Parizu... Meč je nastavljen nešto pre 17 časova, a Olga je odmah na startu došla do novog brejka i povela sa 3:1. 

Nažalost, radost Olge Danilović kratko je trajala. Nije srpska teniserka uspela da održi brejk prednost pošto je već u narednom gemu istom merom uzvratila Danijel Kolins, a potom bez izgubljenog poena na svoj servis poravnala rezultat u drugom setu. 

Delovalo je da povratka nakon toga za srpsku teniserku - nema, ali je Olga pokazala šampionski karakter. Pri rezultatu 5:4 na sevrisu je bila Danijel Kolins. Amerikanka je imala u rukama plasman u treće kolo Rolan Garosa, no, imala je šta da kaže i naša predstavnica. 

Olga je odgovorila furioznom serijom od četiri vezana gema, od toga dva brejka i meč odvela u odlučujući treći set - 7:5. 

Srpska teniserka nastavila je da briljira na startu odlučujućeg seta pošto je povela sa 2:0 i stekla brejk prednosti. Ipak, ponovo se desilo isto što i u drugom - Danijel Kolins je vratila brejk... Dobra vest je da ovoga puta Olga Danilović nije spustila gard već je nastavila da vodi žestoku borbu za plasman u treće kolo. 

 

OLGA DANILOVIĆ - DANIJEL KOLINS  5:4 (6:7, 7:5)

 

 

UŽIVO

TREĆI SET

5:4 - Danikel Kolins će sada servirati za opstanak na turniru! Srpska teniserka odradila je još jedan servis gem bez greške i stekla novu prednost. 

4:4 - Poravnava Danijel Kolins rezultat u trećem setu! 

4:3 - Stiče se utisak da Daniloevićeva daleko lakše dolazi do svojih servis gemova. Srpska teniserka je samo jedan poen preopustila rivalki. 

3:3 - Sigurna je na servisu i Danijel Kolins! 

3:2 - Dobro je, za razliku od drugog seta kada je Kolinsova nakon povratka u set došla do brejka, Olga Danilović sada odgovara na pravi način i dolazi do novog vođstva. 

2:2 - Poravnava Danijel Kolins rezultat u trećem setu! 

2:1 - Šteta... Danijel Kolins prekida seriju Olge Danilović i na brejk uzvraća brejkom! 

2:0 - Nastavlja se rapsodija Olge Danilović! Naša teniserka dolazi do brejka na startu trećeg seta!

1:0 - Srpska teniserka nastavlja svoj niz! Olga Danilović sada dolazi do petog vezanog gema i vodi na startu odlučujućeg seta. 

DRUGI SET

7:5 - Nestvaran povratak Olge Danilović! Srpska teniserka bila je na pragu eliminacije, a onda uz pomoć dva brejka dolazi do izjednačenja, igraće se treći set! 

6:5 - Nastavlja se serija srpske teniserke, sada će Amerikanka servirati za opstanak u drugom setu! 

Foto: EPAIMAGES

 

5:5 - Bravoooooo! Pravi Olga Danilović novi brejk! Ne predaje se srpska teniserka pošto se kompletno vratila u drugi set! 

4:5 - Dobro je! Uspeva Olga da prekine nalet rivalke i dođe do svog servis gema - prvog od kako je meč nastavljen. Sada sledi teži deo posla pošto će Amerikanka servirati za pobedu. 

3:5 - Potvrđuje Danijel Kolins brejk stečen u prethodnom poenu, Danilovićeva će sada servirati za opstanak na turniru. 

3:4 - Ozbiljan problem za Olgu Danilović! Srpska teniserka prepušta rivalki još jedan brejk, Danijel Kolins sada ima ogromnu prednost u drugom setu. 

3:3 - Momentum je sada na strani desete teniserke sveta! Kolins dolazi do izjednačenja pošto je bez izgubljenog poena uzela svoj servis gem. 

3:2 - Šteta... Nije uspela Olga da zadrži prednost brejka, odmah istom merom odgovara Danijel Kolins. 

3:1 - MA BRAVO! Odmah po nastavku meča Olga Danilović dolazi do brejka prednosti protiv Amerikanke! 

16:53 - Prema najavama iz Pariza meč Olge Danilović uskoro će biti nastavljen! 

 

 

14.22 - Prema poslednjim informacijama, meč se neće nastaviti pre 15.15. 

MEČ JE PREKINUT ZBOG KIŠE

2:1 - Ne da se srpska teniserka! Ovaj set je potpuno drugaliji od prvog, gemovi su neizvesniji i teniserke su blizu brejkova. Na sreću, naša Olga spašava dve brejk lopte i vodi.

1:1 - Ipak se vraća Olga! Bez izgubljenog poena oduzima servis Amerikanki.

0:1 - Izgleda da je gubitak prvog seta ostavio traga na Olgu, videli smo prvi brejk na meču.

PRVI SET:

6:7 - Velika šteta! Olga je izgubila prvi poen na svoj servis i Amerikanka je povela sa 2:0 u taj-brejku. Posle je napravila još jedan mini brejk za 5:2. Olga je vratila jedan, ali za više nije imala snage. Kolins dobija taj-brejk sa 7:3.

6:6 - To je to! Olga uzima i poslednji gem na svoj servis i idemo u taj-brejk.

13.44 - Kolins takođe burno proslavlja poene, verovatno u inat srpskim navijačima kojih je mnogo i glasno bodre Olgu.

6:5 - Sve ide ka tome da će se igrati taj-brejk, bar ako Olga odservira kao do sada. Imala je 30:15 na protivnicin servis, ali Kolins sigurno privodi gem kraju.

5:5 - Drama, ali preživela je Olga! Videli smo prvi put 40:40 na ovom meču, ali ne dozovljava Olga da Kolins stigne do set lopte.

4:5 - Osvojila je Olga jedan poen u ovom gemu i burno ga proslavila, ali vodi Kolins i sada će Srpkinji biti posebno teško jer servira za opstanak u setu.

4:4 - Ne dozvoljava joj to Danilovićeva i uzvraća istom merom.

Foto: profimedia

 

3:4 - Bez izgubljenog gema uzima Kolins svoj gem i očigledno joj se žuri da završi pre kiše.

13.24 - Kiša preti da opet padne u Parizu, a u tom slučaju prekida se meč na terenu broj deset .

3:3 - Gusto je bilo, pretila je Kolins na 30:30, ali ne da se Olga, rešila je da ponovi najbolji rezultat sa Otvorenog prvenstva Francuske i plasira se u treće kolo.

2:3 - Ništa se ne menja na ovom meču za sada. Kolins i dalje drži svoj servis, Olga je povela sa 15:0, ali više od toga nije mogla.

2:2 - Bravo, bre! Olga je još ubedljivija na svoj servis i samo jedan poen prepušta favorizovanoj protivnici.

1:2 - Ne popušta Amerikanka, ponovo ne dozvoljava Olgi da dobije šansu za brejk.

1:1 - Identično kao Amerikanka, Olga uzima gem na svoj servis sa dva izgubljena poena.

0:1 - Sigurna je Kolins na svoj servis i vodi na početku meča.

PRE MEČA:

13.02 - Meč je počeo. Prva servira američka teniserka, trenutno deseta na WTA listi. Naša Olga je 125. na svetu i jedina je srpska predstavnica u drugom kolu.

Foto: EPA Images

Završava karijeru na kraju sezone: Danijel Kolins

13.01 - Kolins i Danilovićeva odigrale su nedavno međusobni duel. Bilo je to pre mesec dana u drugom kolu Madrida. Srpkinja je imala set i brejk prednosti, ali je na kraju poražena.

13.01 - Kolins je u januaru otkrila da će na kraju sezone završiti karijeru iako ima samo 30 godina. Razkog tome su hronične bolesti i želi da se ostvari kao majka.

13.00 - Dobar dan i dobro došli na tekstualni prenos uživo meča Olga Danilović - Danijel Kolins.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija