• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

30.05.2024

15:15

Hvang i Zvezda neumorni: Već mislimo o petoj duploj kruni!

EPA

Crvena zvezda

Hvang i Zvezda neumorni: Već mislimo o petoj duploj kruni!

Podeli vest

Osvojili smo četiri duple krune uzastopno, ali se već priča o petoj, otkriva In Bom Hvang (27)! Reprezentativac Južne Koreje bio je među najzaslužnijima za dominantnu sezonu Crvene zvezde, u kojoj su crveno-beli poneli zvanje šampiona Superlige i Kupa Srbije četvrtu godinu zaredom, ali vezista ističe da će ciljevi i naredne godine biti visoki.

Iako je trofej na "Lagatoru" u Loznici podignut pre samo deset dana, Hvang u razgovoru za "Mocart sport" otkriva da su ambicije u Ljutice Bogdana za narednu takmičarsku godinu već postavljene.

- Ozbiljno iskustvo sam stekao ove sezone. Crvena zvezda je klub gde se stalno priča o napretku. Osvojili smo četiri duple krune uzastopno, a već sada se priča da treba da uzmemo i petu u nizu. Igranje u takvom klubu za mene može biti samo prednost. Možemo da budemo ponosni. Stalno nastojimo da idemo napred - rekao je In Bom.

Foto: Starsportphoto©

In Bom Hvang

Reprezenentativac Južne Koreje ostvario je debi iz snova u Superligi Srbije osvanjanjem duple krune, a poneo je i priznanje za najboljeg pojednica takmičenja za sezonu 2023/2024.
Laskavu nagradu dobio je glasovima kapitena i trenera svih ekipa, ali priznaje da mu to nije bio cilj kada je letos prihvatio ponudu iz Ljutice Bogdana i napustio Olimpijakos.

- Kada sam dolazio u septembru nije mi bio cilj da dobijam individualna priznanja. Mogu samo da se zahvalim trenerima i igračima koji su glasali za mene. Isto tako i navijačima koji su me podržavali. Želeo sam samo da osvojim oba trofeja u ovom istorijskom klubu. Mnogo sam srećan zbog nagrade, mada ne znam koliko je pravedno, imali smo 20 igrača u timu koji su igrali na izuzetnom nivou cele sezone - objasnio je Hvang.

Foto: Starsportphoto©

Slavlje fudbalera Crvene zvezde nakon plasmana u finale Kupa Srbije

Stigao je kao ogromno pojačanje iz pirejskog giganta, ali nije uspeo da opravda ogromna očekivanja od samog starta.

Tada je na klupi crveno-belih bio izraelski stručnjak Barak Bahar, a postavljanjem Vladana Milojevića na njegovo mesto i Hvangu je "svanulo".

- Ima mnogo razlika između dvojice trenera. Posebno u taktičkom delu. Kod Bahara smo igrali u mnogo različitih sistema, zbog čega igrači nisu znali šta treba da rade na terenu. U drugom delu sezone je sve bilo drugačije. Zbog Kupa Azije sam propustio zimske pripreme, ali je trener Milojević uspeo da nas poveže. Napravio je dobre odnose sa igračima, a to je jako važno. Napravio je neverovatan posao i stekao ogromno poštovanje od svih igrača - kazao je sjajni vezista.

Zvezdin Brus Li

Prilikom osvajanja Kupa u Loznici, navijači su fantastičnom Hvangu skandirali da je on "Zvezdin Brus Li", što je ovaj zadovoljno prihvatio.
- Donekle sam razumeo tekst pesme. Znam da sam ja glavni junak. Osećao sam veliko zadovoljstvo i ponos. Ako navijači žele da ostaneš u klubu, to znači da ste korisni. Želim da se zahvalim svim "delijama" i ljudima koji me podržavaju - rekao je Korejac.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

Umrla Tereza Vuk u 47. godini
Kultura

Umrla Tereza Vuk u 47. godini

Za svoju poslednju knjigu "Zašto moj đavo ima krila", Vukova je bila nominovana za najbolji roman u protekloj godini. Bila je i autorka knjiga "Creepiatria" i "Columniatria", a pisala je i kolumne.

18.06.2024

09:13

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija