02.06.2024.

14:28

Foto: Tanjug/AP Photo

Sport

Velike reči Lorenca Muzetija: Đoković je legenda, igrao sam protiv besmrtnog!

Bio je to definitivno najluđi meč u Muzetijevoj karijeri. Momak koji zauzima 30. mesto na ATP listi vodio je 2:1 u setovima i imao je sve na svojoj strani, ali onda je Nole preokrenuo i uspeo da izbori plasman u osminu finala. Nakon meča, Italijan je odao priznanje Noletu i poručio da je igrao protiv velikana ovog sporta.

- Sve do prvog brejka u petom setu mislio sam da mogu da pobedim. Kada je uspeo da mi uzme servis, pao sam i to je bilo to. Igrao je strašno! Mogli ste da vidite pravu legendu, šampiona, gotovo besmrtnog. Od tog brejka u petom setu, počeo je neverovatno da vraća udarce. Bio je to ludački nivo, pogotovo kada se zna u koje smo doba igrali - ističe Muzeti.

Informer

Ovaj momak, koji je inače 15 godina mlađi od Novaka, pred meč je verovao da može da pruži otpor Srbinu i to je potvrdio na terenu. Ipak, i sam priznaje da protiv gromade kao što je Đoković, nije imao nikakve šanse u finišu.

- Brejk koji je napravio u petom setu dao mu je na samopouzdanju. Dotle se činilo da sam bolji. Od tog trenutka, njegov nivo igre bio je neverovatan. Svaka čast Noletu, bolji teniser je pobedio - dodaje Muzeti.

Uprkos porazu, kaže da nije razočaran.

- Verujem da sam igrao dobro od prvog do poslednjeg poena. Prošao sam svoj lični test. Sada treba da se odmorim i pripremim za nastavak sezone - zaključuje Lorenco.

Nešto kasnije, Italijan je Novaku odao priznanje i na društvenim mrežama.

"Kakvo iskustvo! Uvek je lekcija igrati protiv Novaka", napisao je Muzeti.