04.06.2024.

08:35

Foto: tanjug/ap

Sport

Federer gleda i ne veruje! Đoković mu je uzeo i ovaj rekord

Najbolji svih vremena eliminisao je Fransiska Serundoloa 27. teniser sveta, od kog je bio bolji 6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 6:3.

Ovaj trijumf doneo mu je još jedan večni rekord! Nole je stigao do jubilarne 370. pobede na grend slemovima, turnirima velike četvorke, dok mu penzionisani Švajcarac Rodžer Federer sada gleda u leđa sa 369.

To nije sve. Postao je teniser sa najviše učešća u četvrtfinalima grend slemova i trenutno ih ima 59, dok je Švajcarac iza njega sa 58. Đoković sada ima najviše slemova 24, najviše grend slem finala -36, najviše polufinala največih turnirua 48 i najviše slem četvrtfinala  - 59. Zato je najveći! Rekordi su jedan od njegovih motiva što i dalje igra tenis, jer je davno "prešao igricu".

Informer

- To mi je prvi rekord danas. Lepo je, naravno da godi kada čuješ da si postavio, oborio neki novi rekord. Odavno sam krenuo istoriju da pišem. Na to sam usresređen i ne ustručavam se da kažem da me rekordi i pisanje novih stranica istorije, da je to nešto što želim i da me to motiviše - rekao je Đoković.