04.06.2024.

10:40

Foto: epaimages

Sport

Novak je Novak, ima 37 godina, a ja 25! Rud bio u čudu zbog Đokovića!

Do sada su odigrali šest mečeva, a Srbin vodi 5:1. Nole se preko Norvežanina prošle sezone domogao trofeja na Rolan Garosu. Jedinu pobedu je Rud protiv Đokovića upisao ove godine u polufinalu mastersa u Monte Karlu.

Novak je u osmin finala slavio nad Fransiskom Serundolom posle pet setova, ali je imao povredu kolena, dok je otprilike u isto vreme Rud igrao protiv Tejlora Frica koga je savladao u četiri seta. Norvežanin je bio u  čudu kada je čuo da Novak ne zna da li će moći da izađe na teren u sredu.

- Nisam znao o tome dok niste to rekli. Njegovo je telo i odlučiće šta je najbolje. Ako izađe na teren, to ne menja ništa. Daću sve od sebe, pet setova je naporno. Naravno da će se to dodatno osetiti. Nadam se da će izaći na teren, biće šteta ako se ne pojavi, ali spremaću se kao za svaki meč i da budem spreman za sredu - rekao je Rud.

Informer

Rud se setio meča sa Đokovićem prošle sezone u finalu Rolan Garosa.

- Možete da kažete da je drugi najbolji na šljac, često sam gubio od njega. Mnogo dobro čita igru, dobro se kreće, teško je pogoditi vinere i fizički je tu, nikada se ne lomi, osećate da bi mogao, ali to ne radi. Igra dva meča četiri sata, nisam gledao, ali sam video da je imao brejk zaostatka u četvrtom setu. Možda ne igra sa toliko spina kao Rafa, ali ima druge kvalitete. Novak je Novak, biće spreman, ili dati sve od sebe da bude spreman. Ja imam 25, on ima 37 godina. To ne znači mnogo, igrao je malo više sati ovde nego ja. Moji mečevi nisu bili toliko dugi i pokušaću to da iskoristim.