07.06.2024.

21:30

Foto: EPA Images

Sport

Alkaraz posle plasmana u finale pomenuo i Đokovića! Naučio sam lekciju (VIDEO)

Treći igrač planete je u polufinalu posle preokreta eliminisao Janika Siner sa 3:2 u setovima. Alakraz je priznao da je ovo bio još jedan težak duel sa Italijanom, ali je na kraju uspeo da izađe kao pobednik. 

- Moraš da pronađeš radost i u patnji na terenu, to je ključ, pogotovo na šljaci, na Rolan Garosu… Duge razmene, četiri sata, ali kao što uvek kažem svom timu, moraš da uživaš u patnji. Verovatno najteži meč u svojoj kratkoj karijeri igrao sam protiv Sinera, onaj na Ju-Es open 2022. godine. Neverovatan je igrač, ulaže mnogo u svoje treninge i mečeve. Nadam se da ću igrati još mnogo mečeva poput ovoga. Ovaj je stvarno najteži koji sam igrao - poručio je Španac.

Popularni Karlito prisetio se i prošlogodšnjeg polufinala Rolan Garosa protiv Novaka Đokovića, kada su ga mučili grčevi. Španca je i na početku ovogodišnjeg polufinala imao iste probleme, baš kao i Siner u završnici trećeg seta. 

- Mučili smo se obojica. Imao sam grčeve, kao i Janik u trećem setu. Naučio sam iz prošlogodišnjeg meča protiv Đokovića, da u takvim situacija morate da nastavite da se borite, ili će vam pobeda pobeći. Morate da pokušate da odigrate kraće poene. Bio je to čudan set. U četvtom smo gledali dobar meč, poene i tenis. Presrećan sam zbog svega što sam uradio - zaključio je Alkaraz.