• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

07.06.2024

18:52

Alkaraz u finalu Rolan Garosa! Španac posle dva preokreta srušio Sinera

AP Photo/Christophe Ena

Tenis

Alkaraz u finalu Rolan Garosa! Španac posle dva preokreta srušio Sinera

Podeli vest

Španski teniser Karlos Alakraz plasirao se u finale Rolan Garosa.

Popularni Karlito je posle preokreta pobedio Italijana Janika Siner sa 2:6, 6:3, 3:6, 6:4, 6:3 i tako zakoračio u svoje treće grend slem finale, a prvo na pariskoj šljaci. 

Drugi i treći reket sveta vodili su veliku borbu na vrućem terenu "Filipa Šatrijea", viđeni su brojni preokreti i oscilacije, ali je na kraju posle maratonska četiri sata i 10 minuta igre kao pobednik izašao godinu dana mlađi momak iz Mursije. 

 

 

Alkaraz će tako u nedelju pokušati da dođe do svoje treće grend slem titule posle osvojenog Vimbldona i Ju-Es opena. Rival Špancu u borbi za trofej Musketara biće pobednik drugog polufinalnog meča u kom se kasnije sastaju Nemac Aleksandar Zverev i Norvežanin Kasper Rud.

Foto: AP Photo/Christophe Ena

 

Siner, od ponedeljka, prvi igrač sveta fantastično je ušao u polufinalni duel. Iskoristio je pomalo uspavanog Alakaraza, i napravio dva brza brejka i poveo sa 4:0. Uspeo je Španac u nastavku da uhvati ritam, i vrati bar jedan brejk za 4:2: Ipak, Italijan je već u sledećem gemu odgovorio ribrejkom, a onda na svoj servis potvrdio i osvojio prvi set sa 6:2. 

Činilo se da će još uvek drugi teniser sveta "počistiti" godinu dana mlađeg rivala, pogotovo što je i na startu drugog seta ponovo napravio brejk za 2:0. Međutim, Siner je tada odjednom stao, dok se Alkaraz razigrao, sve mu je polazilo od ruke, pa je dva puta uspešno oduzeo servis protivniku za potpuni preokret i osvajanje drugog seta 6:3. 

Foto: AP Photo/Christophe Ena

 

Treći set ponovo je doneo promenu uloga. Posle uvodne razmene brejkova, Italijan se požalio na grčeve u petom gemu, ali je uprkos problemima uspeo da spasi pet brejk loptu. Siner je u pauzi između gemova dobio i pomoć fizioterapeuta, što se čini bilo uspešno, jer je potom u šestom gemu stigao do brejka, koji mu je na kraju bio dovoljan da osvoji set i ponovo povede u finalu sa 2-1.

Za razliku od pretodna tri seta, u četvrtom nije bilo previše neizvesnosti. Obojica tenisera su sigurno servirala, lako i brzo osvajali gemove. Ipak, u desetom gemu Siner je posustao na svom servisu, što je treći igrač sveta iskoristio i prvu brejk loptu pretvorio u set - 6:4. 

 

 

U odlučujućem petom setu, neočekivano na terenu je postojao samo jedan igrač. Karlitu je sve polazilo od ruke, slao je projektile ka evidentno umornom Sineru, pa je brzo poveo sa 3:0. 

Foto: AP Photo/Christophe Ena

 

Pokušao je Italijan da se vrati u život i pronađe svoj ritam i udarce, ali je Španac bio mentalno jači, uspeo je da odbije sve nalete, pa čak i u servis gemu za pobedu, kada je iskoristio tek treću meč loptu i zakoračio u svoje prvo finale u Parizu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)
Live TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se juče krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti. Na tu temu govorio je za Informer predsednik Lobista Srbije Nenad Vuković tokom gostovanja u "Info jutru".

27.06.2024

13:08

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija