• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

07.06.2024

17:40

Mekinro hvali Rafu: Nadal je doveo tenis na drugi nivo!

AP PHOTO

Tenis

Mekinro hvali Rafu: Nadal je doveo tenis na drugi nivo!

Podeli vest

Rafa je klasa, mislim da neće naškoditi njegovom legatu da odigra još jednu godinu i ne uradi ništa, poručio je bivši američki teniser, Džon Mekinro (65).

Uprkos tome što je Rafael Nadal poražen u prvom kolu Rolan Garosa u Parizu i što ga česti problemi sa povredama sve agresivnije guraju u penziju, nekadašnji teniser i legenda sporta Džon Mekinro smatra još nije vreme za kraj karijere popularnog bika sa Majorke.

- Rafa je klasa, zbog svih uspeha i toga kakav je čovek i šta donosi tenisu, niko ne bi smeo da mu kaže šta treba da radi. Mislim da neće naškoditi njegovom legatu da odigra još jednu godinu i ne uradi ništa. On je jedan tri najbolja tenisera svih vremena. Gledate trojicu najvećih igrača koji su ikad igrali, Rafa, Novak i Rodžer. Nadal je doveo tenis na drugi nivo - izjavio je Mekinro.

Foto: EPA

Džon Mekinro

Osvrnuo se Mekinro i na to kako je nekadašnji prvi teniser sveta napredovao tokom karijere.

- Sećam se kako je na početku imao servise od 160 do 170 kilometara na čas. Pojačao ga je tokom vremena. Pokazao je veći napredak od bilo kog drugog vrhunskog tenisera kog sam gledao, uspeo je da se popravi na svim podlogama. U taj proces je uložio od 10 do 12 godina. Imao je veliki broj godina sa povredama, a to nije pomoglo. I pored toga je igrao na visokom nivou, mada možda ne tako kao pre - dodao je bivši teniser.

Foto: Tanjug/AP

 

Mekinro je dao primer još jednog bivšeg prvog reketa sveta, Endija Mareja.

- Pogledajte Mareja. Pokušava da se vrati. Imate mnogo sjajnih igrača. Za mene lično imali smo mali period pada tokom godina. Možemo da raspravljamo o tome da mnogi, uključujući i mene, kada se čini da nisu u stanju da osvoje grend slem, onda bi trebalo da se povuku. Ali, to je sada na Nadalu. Ono što je ostavio nikad neće biti zaboravljeno i narušeno. Mislim da to što i dalje želi da igra i takmiči se uopšte nije loša stvar. To je dobra stvar. Činenica da to i dalje želi, iako se njegovo telo muči u poslednje dve godine, pokazuje samo koliko voli tenis i to je za mene neverovatno - podvukao je Mekinro.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Federer ne krije! Navija za Nadala u Parizu, o Đokoviću ni reč
Tenis

Federer ne krije! Navija za Nadala u Parizu, o Đokoviću ni reč

"Vidim da Rafa zaista želi da kraj bude na terenu. Ako kaže "zbogom", on će to učiniti nakon meča, a ne na kauču, mada svakako bih voleo da igra duže od onoga što mu prognoziraju mnogi", poručio je bivši švajcarski teniser Rodžer Federer (42) pred početak Rolan Garosa.

26.05.2024

15:43

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija