• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

26.05.2024

15:43

Federer ne krije! Navija za Nadala u Parizu, o Đokoviću ni reč

Tanjug/AP

Tenis

Federer ne krije! Navija za Nadala u Parizu, o Đokoviću ni reč

Podeli vest

"Vidim da Rafa zaista želi da kraj bude na terenu. Ako kaže "zbogom", on će to učiniti nakon meča, a ne na kauču, mada svakako bih voleo da igra duže od onoga što mu prognoziraju mnogi", poručio je bivši švajcarski teniser Rodžer Federer (42) pred početak Rolan Garosa.

Španski teniser Rafael Nadal (37) učestvovaće na Rolan Garosu koji je startovao danas i trajaće do 9. juna u Parizu. Prvi protivnik biće mu Nemac Aleksandar Zverev, a meč bi trebalo da se odigra u ponedeljak od 12 časova. Digla se velika prašina oko nastupa španskog asa na drugom grend slemu, pošto je prethodno pričao kako bi mu to bio poslednji nastup u karijeri. No, Rafa se predomislio, pa nije poznato koliko će ga još ljubitelji "belog" sporta gledati na terenu. 

Ako ga iko poznaje, i zna koliko može, to je sasvim sigurno Federer, koji je u prestonici Francuske čak šest puta gubio od španskog tenisera.

- Da li Rafa može odigrati dobro na Rolan Garosu? Mislim da može. Dan pauze između mečeva je baš ono što mu je sada potrebno. Tu su i potencijalnih pet setova u svakom meču i to je još jedno pitanje na koje ni on nema odgovor. Ali uvek je na Rolan Garosu imao prednost u odnosu na sve i ja i dalje mislim da može odigrati dobar turnir. Ne bih da vršim pritisak na njega, iako mislim da možeda se nosi sa tim - rekao je Rodžer za francuski list "Telematin", a o Novaku Đokoviću ni reč nije rekao.

Foto: EPA

Rodžer Federer i Rafael Nadal

Očigledno je da usled učestalih povreda Rafina forma nije kao ranije, što mu svojevremeno na mečevima predstavlja veliki problem.

- Nije problem u njegovom stilu igre, to se ne dovodi u pitanke, ali izdaleka imam utisak da je njegov najveći problem njegov oporavak - kazao je Federer.

Osim toga, odao je legendarni Švajcarac i priznanje svom nekadašnjem rivalu što će kao pravi profesionalac da se povuče sa terena, a ne iz fotelje.

- Znam kako sam se ja osećao na kraju, ali je možda moj prekid karijere (zbog problema sa kolenima) bio drugačiji. Vidim da on zaista jako želi da to bude na terenu. Ako kaže "zbogom", on će to učiniti na terenu a ne na kauču, i to mi se dopada jer je daleko od vrhunske forme. To je zaista velika profesionalna odluka koju je izabrao, način na koji to želi da uradi - objasnio je Rodžer.

Foto: Tanjug/AP

Rodžer Federer i Rafael Nadal

Ni Federer, kao ni mnogi druigi, ne zna kada će se Španac definitivno oprostiti od tenisa, ali i njemu je jasno da je kraj veoma blizu.

- Ne znam ništa, ali bih voleo da završi karijeru onda kada je to zamislio sa svojom porodicom i svojim timom. Voleo bih da igra duže od onoga što mu prognoziraju mnogi. Čuo sam mnoge stvari: da bi mogao da završi karijeru baš na Rolan Garosu sada ili posle Olimpijskih igara kao i to da će igrati i naredne godine, čemu se zaista nadam. I dalje sam veliki Rafin fan - podvukao je Federer.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija