• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

25.05.2024

12:49

Alkaraz nije želeo da igra protiv Rafe! Kada sam video da imam 50 odsto šansi da igram sa njim...

EPA-EFE/Juanjo Martin

Tenis

Alkaraz nije želeo da igra protiv Rafe! Kada sam video da imam 50 odsto šansi da igram sa njim...

Podeli vest

Mladi španski teniser Karlos Alkaraz (21) zadovoljan je što je u prvom kolu Rolan Garosa izbegao meč sa Rafaelom Nadalom, pa će umesto njega, snage odmeriti sa Amerikancem Vulfom.

Treći igrač sveta izostao je sa nekoliko turnira zbog povrede podlaktice, ali je na drugi grend slem stigao relativno spreman. Sutra ga od 12 časova po našem vremenu očekuje duel sa američkim teniserom, a Španac ne skriva da je vredno trenirao kako bi na predstojećem takmičenju postavio što bolji rezultat.

- Odlučio sam da igram ove odavno, pre nekoliko nedelja, jer sam se osećao bolje. Uradili smo dobar posao u oporavku podlaktice kako bih se što pre oporavio. Sve smo uradili na vreme. Počeli smo da udaramo lopticu sa, recimo, 30 odsto intenziteta i bilo je sjajno. Odlučio sam da dođem ovde pre nedelju dana kada su treninzi bili sa mnogo većim intenzitetom, osećao sam se dobro - izjavio je Alkaraz na početku razgovora.

Upitan je Alkaraz i da li je želeo da se u prvom kolu suoči sa zemljakom Rafaelom Nadalom, ali je njegov odgovor u najmanju ruku bio očekivan - ne.

- Iskreno, ne. Kada sam video da imam 50 odsto šansi da igram protiv Rafe... Hvala - istakao je Španac uz osmeh.

 

 

Nema španski as favorita kada je u pitanju takmičenje u prestonici Pariza, ali smatra da bi uz srpskog tenisera Novaka Đokovića i Rafu, mogao da se istakne i mladi Italijan, Janik Siner.

- Oporavljam se, ne znam, svaki igrač je veliki izazov za mene. Mislim da Janik Siner ima neverovatnu sezonu iza sebe, kao i veliku šansu. Za mene nije važno da li izlazi iz povrede. Mislim da ima kapacitet da dođe ovde i igra na visokom nivou, kao i Rafa, kao i Đoković. Verovatno nećemo videti njegov najbolji tenis, ali ovo je Grend slem, Rolan Garos, mislim da oni imaju šanse da osvoje turnir i dostignu najbolji nivo - zaključio je Alkaraz.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija