• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

14.05.2024

20:11

Rus konačno priznao! Đoković, Alkaraz i Siner su bolji od mene!

Tanjug/AP

Tenis

Rus konačno priznao! Đoković, Alkaraz i Siner su bolji od mene!

Podeli vest

Ruski teniser Danil Medvedev (28) istakao je da su njegovi najteži protivnici na ATP turu srpski as Novak Đoković, Italijan Janik Siner i Španac Karlos Alkaraz. Prilikom razgovora sa novinarima kazao je da mu je uvek izazov da ih savlada, te da je svestan da su bolji od njega.

Moglo bi se reći da ovo nije srećna godina za četvrtog igrača sveta, sa obzirom da u tekućoj sezoni nije poneo titulu nijednog takmičenja na kojem je učestvovao. Loša forma, pad koncentracije ili prilično jaki protivnici, samo su neki od uzroka koji su poslužili Rusu da se zapita, koliko je on zapravo dobar u "belom" sportu, i da li može da parira teniserima koji su "bolji" od njega.

Danil je istakao da mu mečevi protiv prve trojke na tabeli ATP karavana uvek predstavljaju veliki izazov, te da ponekad ni najbolji nivo njegove igre ne garantuje pobedu, kao što je to slučaj bio u finalu Australijan opena protiv Sinera.

- Janik, Karlos, Novak, osećam da su svi bolji, ako govorimo o vrhunskim rezultatima. Za mene je to veliki izazov da pokušam da ih pobedim kada igram s njima. Srećan sam što mogu da prihvatim taj izazov i radim na sebi. To je ono u šta verujem jer na primer na Australijan openu (finale protiv Sinera prim. aut) bio je moj vrhunac. Bio sam umoran fizički, možda bih i pobedio da nisam bio umoran. Ali ovo je 'ako'. Činjenica je da sam bio na vrhuncu i nisam pobedio. Nije lako, igraju veoma dobro. Osećam da imaju bolje udarce od mene. Svaki put kad igram s njima, razmišljam kako da pobedim, da budem bolji nego prošli put, ako sam prošli izgubio. A ako sam dobio, kako da budem još bolji. Uvek smisle nešto novo. Sviđa mi se ovaj osećaj. Ponekad bih voleo da igram finale protiv nekog drugog gde imam više šansi da pobedim. Ali sjajan je osećaj i prevazilaženje ovog, kao što sam jednom uradio protiv Novaka na Ju-es openu 2021 - izjavio je Medvedev.

Foto: EPA

Danil Medvedev

Osim njih, osvrnuo se Danil i na španskog tenisera Rafaela Nadala, te istakao da se i on uprkos povredama i nešto slabijim igrama u poslednje vreme, može svrstati među pomenutu trojicu.

- Mislim da u svakom sportu imate neke protiv kojih je jako teško igrati, i kada u nekom trenutku pomislite da su možda slabiji, dolaze novi momci koji pokušavaju da vas pobede. Za mene je veliki izazov da pokušam da pobedim ove momke, Novaka, Rafu. Hteo sam da kažem samo Novak, ali ne, Rafa se vratio, videćemo dokle može da ide - podvukao je Medvedev.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Ideje Trećeg rajha i dan danas žive! Hitler je bio izvršilac planova duboke države!
Live TV

Ideje Trećeg rajha i dan danas žive! Hitler je bio izvršilac planova duboke države!

Evropsko prvenstvo u fudbalu liči na Olimpijske igre u Minhenu održane 1936. U savremenom društvu doživeli smo to da u jednoj navodno demokratskoj državi u sred Evrope 50.000 ljudi skandira "ubi Srbina" i "Srbe na vrbe" i da niko na to ne reaguje. O ovoj temi, ali i o temi tajnih društava, odnosno onih koji upravljaju procesima u celom svetu govorio je u emisiji "Info veče" govorio je profesor Bojan Dimitrijević, ekonomista.

20.06.2024

22:17

Sve više zemalja Azije i Afrike odustaje od saradnje sa Zapadom! Amerika ide đonom, a Rusija uvažavanjem i saradnjom! (VIDEO)
Live TV

Sve više zemalja Azije i Afrike odustaje od saradnje sa Zapadom! Amerika ide đonom, a Rusija uvažavanjem i saradnjom! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon posete Severnoj Koreji, obišao i Vijetnam. Po dolasku je otišao u predsedničku palatu gde se sastao sa vijetnamskim predsednikom Toom Lamom. Ovo je peta Putinova poseta Vijetnamu, a prva posle 2017. godine. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su Mihail Zvinčuk, vojni bloger i autor projekta "Ribar" i Vladimir Prebiračević iz srpsko-ruskog centra "Majak". Putem vajber uključenja uživo u program javio se i ratni reporter Igor Damjanović.

20.06.2024

19:07

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Samo danas besplatan ulaz na bazene!
Kuća časti

Samo danas besplatan ulaz na bazene!

Kupališna sezona na bazenima kragujevačkog Sportsko-privrednog društva Radnički d.o.o. zvanično će biti otvorena u četvrtak 20. juna, a svi posetioci bazena prvog dana imaće besplatan ulaz i mogućnost besplatnog korišćenja suncobrana i ležaljki.

20.06.2024

07:50