09.06.2024.

08:13

Foto: tanjug/ap

Sport

Mozak, srce i dva jaja! Alkaraz gazi jer kopira Đokovića

Španac se pred borbu za trofej oglasio na društenim mrežama i kopirao Novaka Đokovića. Postavio tri simbola: mozak, srce i dva jaja. Naravno, ovo poslednje odnosi se na "petlju", koja mu je potrebna pred veliko finale i borbu za trofej.

Podsećamo, Novak Đoković je prilikom proslave titule na Australijan openu 2023. pokazao na tri stvari. Pokazao je na glavu, pa na srce, a zatim i "dole". Na taj način želeo da ukaže da su tri stvari najvažnije bile na putu ka desetom peharu u Australiji. To su naravno mentalna snaga, njegovo veliko srce, a onda i "ona stvar", bez koje se ne može uspeti u sportu.

 

- Ne bih rekao da sam bio rasejan, ali bilo mi je teško da se vratim u meč, koštalo me je set ili set i po. Đoković je to već rekao, da je na kraju nemoguće da budemo od prve do poslednje lopte bez lošeg trenutka, bez uspona i padova – rekao je Karlos Alkaraz posle pobede protiv tenisera iz Holandije Jaspera De Jonga. 

Informer

Prošao mu je Nole kroz glavu i za vreme meča sa Janikom Sinerom.

- Video sam da se Janik malo muči, obojica smo imali grčeve, morali smo da se borimo. Naučio sam lekciju iz prošlogodišnjeg meča sa Đokovićem, ostao sam smiren, pokušao malo da skratim poene znajući da će grč proći. Ovo zaista jeste bilo pomalo čudan meč. Čekao sam svoju šansu i iskoristio je, u četvrtim i petom setu igrali smo odličan tenis - poručio je Alkaraz.