09.06.2024.

20:30

Foto: Reuters

Sport

Bilo je mnogo sumnji... Prve reči novog šampiona Rolan Garosa!

Španac je u finalu je pobedio  Aleksandra Zvereva u finalu Rolan Garosa sa 6:2, 2:6, 5:7, 6:1, 6:2. Posle meča odao je priznanje svom protivniku na fantastičnoj igri.

- Pre svega, moram da čestitam Saši na fenomenalnom početku godine. Neverovatan je nivo na kom igraš i rada koji ulažeš svaki dan. Igrao si srcem. Preživeo si mnogo teških trenutaka u poslednjih godina. Ovo je zavšretak jednog puta. Nadam se da ćeš uskoro imati šansu da osvojiš neki grend slem - rekao je Alkaraz.

Pohvalio je svoj tim i zahvalio im se što su stalno uz njega.

- Moj tim je uložio neverovatan rad. Vratio sam se posle povrede. Nisam se osećao dobro. Bilo je mnogo sumnji da li ću doći. Zahvalan sam na tome što imam takav tim. Svi u mom boksu daju maksimum da se razvijem kao igrač i osoba. Mi smo velika porodica - istakao je Španac.

Na kraju je španski as imao poruku za navijače i organizatore.

- Zahvalan sam svima u organizaciji koji su omogućili ovaj turnir i učinili ga posebnim. Kao što je i Saša rekao, nije lako sve uskladiti i zadovoljiti potrebe svih. Ali, uradili ste sjajan posao. Bilo je to fantastično putovanje od prvog meča do danas. Publika je davala sjajnu podršku i na treninzima i na mečevima. Hvala vam i vidimo se uskoro - zaključio je Alkaraz.

Karlos će od ponedeljka biit na drugom mestu ATP liste, ispred njega je Janik Siner, a iza Novak Đoković.