• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj. V.

09.06.2024

19:33

Alkaraz slomio Zvereva posle više od četiri sata! Španac je novi vladar u Parizu!

Reuters

Tenis

Alkaraz slomio Zvereva posle više od četiri sata! Španac je novi vladar u Parizu!

Podeli vest

Španski teniser Karlos Alkaraz pobedio je Aleksandra Zvereva u finalu Rolan Garosa sa 6:2, 2:6, 5:7, 6:1, 6:2

Gledali smo pet setova pravog teniskog rata, oba tenisera su briljirala u određenim momentima susreta.  Bilo je finala kakvo zaslužuje prestižni turnir kao što Rolan Garos. Meč je trajao četiri sata i 19 minuta.

Duel  je počeo sa brejkovima sa obe strane, ipak preuzeo je kontrolu Karlos Alkaraz, uspeo je ponovo da oduzme servis svom protivnik. Jako dobro je servirao, a pri rezulatu 5:3 za njega opet je brejknuo tenisera iz Hamburga i tako stigao do prvog seta. 

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz

 

U drugom setu gledali smo poptuno drugačiju priču. Oslobodio se Nemac, imao je sjajne udarce, nije mogao Španac da mu parira. Napravio je Zverev dva brejka u nizu i tako došao do poravnanja u setovima.

Videlo se da Alkaraz nije 100% fizički spreman, a žalio se da šljaka nije dobra, te vetar pravi previše problema. Bez obzira na to prvi je oduezeo servis u trećem setu, ali kako je vreme odmicalo, ušao je u ritam nemački igrač i sa dva brejka stigao do preokreta. 

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz

 

U pauzi Karlos Alkaraz je zatražio medicinski tajm-aut, a to mu je izgleda jako prijalo, pošto se vratio na teren kao drugi čovek i sa briljantnih 6:1 stigao do izjednačenja u setovima.

Stigao je Karlito do brejka u petom setu odmah na startu, a onda je usledio gem koji je trajao čak deset minuta na njegov servis. Četiri brejk lopte je imao Zverev, igrali su se dugi i iscrpljujući poeni, ali uspeo Alkaraz da se vrati iz ponora i iskoristi prvu gem loptu koju je imao.

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Zverev

 

Nakon toga je teniser iz Mursije imao priliku da stigne do još jednog brejka, međutim izvukao se njegov rival. Uz mnogo napora i jednu spašenu brejk priliku, uspeo je Nemac da dođe do gema na svoj servis.

Nije mogao Zverev nikako do brejka, iako je sve vreme bio blizu. Već u narednom gemu je imao šansu koju nije iskoristi, a Alakaraz je posle velike borbe stigao do gema. 

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz

Raspala se igra Nemca prilikom sledećeg servis gema. Španski teniser je je osvojio četiri uzastopna poena i tako da nagoveštaj da je meč pri kraju. U ovom sjajanom meču koji će se dugo pamtiti, Karlos Alkaraz je zasluženo treći put u karijeri postao grend slem šampion.

Foto: Reuters

 

Pored trofeja sa Vimbldona i Ju-Es opena, sada može da se pohvali i titulom iz "Bulonjske šume". Zanimljivo je da španski igrač nikada nije poražen u grend slem finalu. 

Alkaraz će od ponedeljka zazuti drugu poziciju na ATP listi, ispred njeg će biti Janik Siner, a iza Novak Đoković. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!
Live TV

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!

Mnogi analitičari prognoziraju da će naredna polovina godine biti malo mirnija od prve. Ipak, nagoveštavaju se nova ratna žarišta u svetu. O ratovima i geopolitici u emisiji "Rat uživo" govorili su Marko Matić iz Centra za odgovorne medije i prof. dr Dragan Škobalj, ekspert za energetiku. Uživo u program, putem vajber uključenja javio se i ratni reporter i novinar Igor Damjanović, kao i novinar Dejan Jelača.

27.06.2024

19:44

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)
Live TV

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)

Ako se vratimo u 1989. godinu, setićemo se Miloševićevog govora na Gazimestanu. Neke rečenice izvučene su iz konteksta i tako su korišćene kao navodni dokazi protiv njega na sudu u Hagu. Takođe na Vidovdan predsednik Milošević izručen je Hagu. Da li je sve to moralo i u čemu je simbolika Vidovdana kroz celu srpsku istoriju govorili su u "Info danu" Drušan Proroković i Zoran Anđelković.

27.06.2024

18:03

Da li se Kurti uplašio sastanka sa predsednikom Vučićem? Lažni premijer zapravo je samo slušao naređenja sa Zapada! (VIDEO)
Live TV

Da li se Kurti uplašio sastanka sa predsednikom Vučićem? Lažni premijer zapravo je samo slušao naređenja sa Zapada! (VIDEO)

Juče su održani pregovori u Briselu o Kosovu i Metohiji. Svi su se pojavili, ali se nisu svi sreli. Aljbin Kurti je izbegao susret sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Da li Kurti nije hteo ili nije smeo da se sastane sa predsednikom, ostaje dilema. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji i Vladimir Kokanović, predsednik Saveza Srba u Sloveniji.

27.06.2024

16:43

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17