Autor: S. M.

15.06.2024.

14:10

Foto: epaimages

Sport

Rafa ne odustaje, mora da prestigne Novaka! Španac najavio produžetak karijere

"Kralj šljake" ispao je ove sezone na Otvorenom prvenstvu Francuske u prvom kolu od Aleksandra Zvereva.

Uprkos tome što su svi očekivali da se Rafi priredi oproštajna ceremonija, jer je više puta sam rekao da gotovo sigurno igra poslednju sezonu, to se nije dogodilo.

Osvajač 22 grend slema se samo kratko obratio publici, a u intervjuu za čuveni francuski "Lekip" otkrio je sada i zašto nije želeo da se oprosti, te da će pokušati da se vrati na teren naredne sezone, a samim tim bi imao priliku da prestigne Novaka Đokovića po broju grend slemova.

- Turnir mi je ponudio oproštajnu ceremoniju, direktorka Ameli Morezmo je razgovarala o tome sa mojim timom. Prvo sam rekao "u redu, hajde to da uradimo", ali sam se u poslednjem trenutku predomislio i nisam je želeo, to je istina. To bi me praktično nateralo da više ne igram na Rolan Garosu, a ništa me ne sprečava da sačekam godinu dana. Ako budem u penziji otići ću tamo kao penzioner, ako budem ponovo igrao, biću tamo - najavio je Rafa takmičenje i 2025.

Podsetimo, Novak Đoković je najvećeg rivala Rafaela Nadala odavno pretekao u svim najvažnijim parametrima, uključujući broj trofeja na grend slemovima, mastersima i nedelja na prvom mestu ATP liste.