30.06.2024.

07:41

Foto: tanjug/ap

Sport

Zašto Novače, zašto? To me je i supruga pitala

Prvi meč će odigrati samo 27 dana posle operacije meniskusa nakon povrede u osmini finala Rolan Garosa. Svi se čude našem teniseru, a pred takmičenje u Londonu jedan novinar ga je bez dlake na jeziku pitao zašto mu je toliko važno da igra u Londonu i rizikuje pred Olimpijske igre. Nole je otkrio da ga je to pitala i Jelena, njegova supruga.

- To je pošteno pitanje. Ne znam odgovor i znam odgovor. Moja supruga me je isto pitala. Imam 37 godina, da li treba manje da rizikujem i pripremim se za Olimpijske igre... Sa druge strana postojao je strah o propuštanju prilike da igram na grend slemu ili da budem precizan imao sam veliku želju da igram, posebno na Vimbldon o kojem sam sanjao kao dete - kazao je Novak pred početak nadmetanja na terenima "Ol Ingladn kluba".

Informer

Osvojio je Nole 24 grend slema, ali i dalje ima veliku želju da igra najveće turnire, zbog toga nije mogao da propusti Vimbldon.

- Vimbldon je moj omiljeni turnir od detinjstva. Ovo je bila prva povreda kolena u životu i hteo sam da vidim da li mogu da igram pet setova i da se testiram. Rekao sam da nisam došao da igram samo par rundi i ova nedelja mi je dala samopouzdanje da mogu da igram na najvišem nivou. Ovo nije racionalno objašnjenje, ali duboko u sebi imam veliku želju da igram. Znam da su uskoro Olimpijske igre koje se igraju na zemlji, ali sam fokusiran samo na Vimbldonu i possldenjih nedelja sam svaki trenuttak posvetio tome da zaigram ovde.