• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.Č.

29.06.2024

19:08

Ovo smo svi čekali! Evo šta je Novak rekao o povredi!

EPA-EFE/NEIL HALL

Novak Đoković

Ovo smo svi čekali! Evo šta je Novak rekao o povredi!

Podeli vest

Najbolji srpski teniser Novak Đoković priprema se za nastup na Vimbldonu, samo nekoliko sedmica nakon operacije kolena! Srbin je na konferenciji za medije pred start turnira u Londonu poručio da se oseća spremnim!

Rekorder po broju osvojenih Grend slem titula odmah je prešao na stvar i objasnio kakva je situacija u vezi sa njegovim oporavkom nakon operacije kolena.

- Osećam se dobro! Da, hajde da pričam odmah o kolenu. Kada se to desilo na Rolan Garosu, odlučio sam odmah da se operišem. Bilo je nedoumica oko Vimbldona, ali je dosta igrača imalo te zahvate. Evo, recimo, Tejlor Fric, Vavrinka, Lindsi Von, podelili su svoja iskustva i to mi je dalo veru da će biti dobro, da ću moći da igram Vimbldon. Došao sam u nedelju, imao sam nedelju dana dobrih, veoma jakih treninga. Sa Sinerom, Tijafoom, Medvedevim i evo danas sa Runeom, sve igrači koji igraju dobro na travi. To su situacije gde sam testirao koleno i ono je odlično reagovalo. To je bio dobar znak da učestvujem, igram u utorak i samouveren sam i siguran u koleno. Do sada je sve pozitivno - poručio je Novak i oduševio sve navijače u Srbiji.

 

Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

 

 

Podsećamo, Srbin se povukao sa Rolan Garosa pred četvrtfinalni okršaj sa Kasperom Rudom zbog povrede meniskusa. Ubrzo se podvrgao hirurškom zahvatu i niko nije očekivao da će se oporaviti dovoljno brzo kako bi bio spreman za nastup na terenima Ol Ingland kluba. Mnogi su strepeli i da li će biti u stanju da zaigra na Olimpijskim igrama u Parizu, ali kako stoje stvari Novak je uspeo da se oporavi u rekordnom roku.

- Veoma fer pitanje, ne znam odgovor i žena me je pitala isto pitanje. Imaš 37 godina, dosta rizika, pripremaš se za Olimpijske igre. Tu ne znam odgovor, ali imam osećaj da ne želim da propustim Grend slem dok god sam u konkurenciji, dok god mogu. Tu je želja da igram, tu je želja da se takmičim, pogotovo na Vimbldonu o kojem sam sanjao kao dete. Samo o tome da razmišljam da bi bilo tužno ukoliko bih propustio Vimbldon. Pitao sam se koliko brzo mogu da se oporavim, rekao sam da neću doći ovde da igram nekoliko rundi, želim da se takmičim za titulu. Sve ovo do sada mi je dalo optimizam da mogu da se takmičim za titulu. Nema racionalnog objašnjenja, više je do emocija da igram na Vimbldonu. Znam da su Igre blizu, da se igra na drugačijoj podlozi, ali Vimbldon je turnir iz snova. Dao sam sate i sate na oporavk i treninge, svakog dana, uz opreznost. Nisam imao negativnih stvari u ovom oporavku i pitao sam se "što da ne dam sebi šansu?" - rekao je najbolji teniser u istoriji.

 

Foto: profimedia

 

 

Prvi rival Novaku Đokoviću na trećem Grend slemu sezone biće češki teniser Vit Kopriva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić: Srbija nikada neće tolerisati terorizam
Politika

Vesić: Srbija nikada neće tolerisati terorizam

Srbija neće tolerisati terorizam i oštro će se obračunavati sa terorističkim grupama poput ove koja stoji iza napada koji se dogodio ispred ambasade Izraela u Beogradu, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infratrukture Goran Vesić uz poruku da je važno sačuvati mir u našoj zemlji i sankcionisati one koji taj mir pokušavaju da ugroze.

01.07.2024

19:19

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Tramp pokrenuo pobunu u demokratskoj stranci! Donatori odbili da daju pare Bajdenu, hoće da ga sklone po svaku cenu!
Uzbuna u SAD!

Tramp pokrenuo pobunu u demokratskoj stranci! Donatori odbili da daju pare Bajdenu, hoće da ga sklone po svaku cenu!

Donatori američke Demokratske stranke traže način da Džoa Bajdena uklone iz predsedničke trke protiv njegove volje i zamene jačim kandidatom, tvrdi "Njujork tajms". Istovremeno, NBC njuz otkriva da je odluka o povlačenju Bajdena (81) iz predsedničke trke u rukama njegove supruge Džil, koja za sada ne želi da se Džo odrekne drugog mandata u Beloj kući!

01.07.2024

19:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija