01.07.2024.

11:00

Foto: profimedia

Sport

Nezapamćena kvota na Đokovića! Ovo niste skoro videli

Retki su grend slemovi na kojima Novak nije bio barem među dva glavna favorita, možda u danima kad je vodio žestoku bitku sa najvećim rivalima Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom. Kladionice sad nisu uverene da će Srbin uspeti da se u Londonu domogne osmog trofeja, a 25. slema u karijeri, pa je krvota na njega pet. Jasno je i zbog čega. Srbin je operisan 5. juna, posle povrede u osmini finala Rolan Garos, a već posle 27 dana će odigrati prvi meč, pa je logično da su bukmejkeri oprezni, iako je naš teniser sedam puta trijumfovao u Londonu.

Prvi favorit je Janik Siner, koji je osvojio Australijan open, kvota na njega je 3,2, dok je na prošlogodišnjeg šampiona Karlosa Alkaraza 3,5, a čak 19 na Aleksandra Zvereva. Kvota na Huberta Hurkača je 21, potom slede Džek Drejper sa 26, pa Aleks de Minor sa kvotom 34, na Tomija Pola i Danila Medvedeva čak 51, kao i na Tejlora Frica. 

Informer

Najmanja kvota 5,5 je da će u finali igrati Janik Siner i Novak Đoković, sedam je na finale Karlos Alkaraz - Novak Đoković, a 21 da će se za trofej boriti Italijan i Aleksandar Zverev. Ako mislite da će u finalu igrati naš teniser i Danil Medvedev možda bi trebalo da okušate sreću, jer je kvota 41, dok je čak 67 na finale Srbina i Italijana Matea Beretinija, a 71 na duel za trofej našeg tenisera i Kaspera Ruda. 

Takođe, najviše šansi daju Italjanu da igra u finalu, pa je kvota na njega 2,25, na Španca je 2,63, a na našeg tenisera 2,8, dok je deset na Hurkača. 

Informer

Najbolji srpski teniser će u prvom kolu igrati protiv Vita Koprive, na čiju pobedu je kvota čak 19, a na Noleta nikad manja 1,03, sasvim očekivanom jer je Čeh 123. na svetu. Drugom teniseru sveta će to biti prvi meč posle operacije meniskusa, a kvota da će pobediti sa 3:0 je 1,4, dok je pet na trijumf 3:1, a 16 da će slaviti posle pet setova sa 3:2. S druge strane, čak 101 je kvota da Čeh može do senzacije i pobede od 3:0.