07.07.2024.

12:55

Foto: profimedia

Sport

Au, kakva izjava Rodžera o Novaku! Sve je priznao pred kamerama

Švajcarac je pre nekoliko dana sve ostavio bez teksta, kada je poželeo Srbinu da obori sve rekorde, a sad je fasciniran, jer je na terenu iako je operisao meniskus 5. juna. Srbin je u prva tri kola grend slema u Londonu izgubio dva seta. Na startu je pobedio Vita Koprivu (3:0), pa Britanca Džejkoba Firnlija (3:1) i u trećem kolu Alekseja Popirina (3:1).

- Novak je neverovatan kako se vratio. Nisam pričao o njemu ranije, znate, ali neverovatan napor za njega posle operacije i Pariza da se vrati i već igra. Mislim, ne znam kako se oseća, ali biće veoma zanimljivo videti kako se oporavlja posle svog meča od tri sata juče - kazao je Federer u intervjuu za ESPN.

Informer

Mladim teniserima neće biti lako da pobede Srbina. 

Igrao sam protiv Novaka ovde, znam koliko je teško pobediti ga. Teško je i za Alkaraza da to uradi. Mislim da je Siner napredovao poslednjih nekoliko godina, to mi se mnogo sviđa. Tako da vidim da se to nastavlja, što će značiti da će se obojica nadam se sretati mnogo puta. Biće to sjajno rivalstvo. Osećam kao da dolazi svakih pet godina novi talas igrača i to je razlog zašto mislim da je divno što Rafa i Endi i naravno Novak još uvek igraju na turniru, jer to zapravo daje mlađoj generaciji, kao što su Siner i Alkaraz, šansu da igraju protiv ovih igrača više puta. Možda ne samo jednom ili nikad, već zapravo šansu. Ako se svi povuku sa 30 godina, nećemo imati tu priliku.