• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

04.07.2024

07:14

Pašćete na zadnjicu! Rodžer je ovo prvi put rekao o Novaku, sve je frapirao

EPA/Shutterstock

Tenis

Pašćete na zadnjicu! Rodžer je ovo prvi put rekao o Novaku, sve je frapirao

Podeli vest

"Nadam se da će Novak da obori sve rekorde", rekao je Rodžer Federer i sve ostavio bez teksta.

Novak Đoković napada novu titulu na Vimbldonu, osmu,  a ako je osvoji izjednačiće se upravo sa Švajcarcem. Srbin je oborio skoro sve Rodžerove rekorde, iako su mnogi pre desetak godini mislili da je nedodirljiv.

Sad je Federer sve šokirao izjavom da želi da naš as obori i ono što je ostalo. Nema ko drugi, jer je Rafael Nadal pred penzijom, kao i Endi Marej, a pred mladim generacijama je tek težak rad. 

- Nadam se da će Novak da obori sve rekorde, da će Marej da igra dokle god ga kuk služi i ima glad, Rafa je znao da je u teškoj situaciji i nadao se da može da osvoji još turnira. Ja sam bio tu kao njihov veliki rival, odlazio sam u penziju, gledali su to, bilo im je teško sigurno. Zato mi je drago što je na kraju to postao film. Nadam se da će ostali sportisti da nam daju šansu u budućnosti i da nam pokažu svoje poslednje trenutke karijere. Svako to radi na svoj način, to su prelepi momenti, neki su sirovi, neki neočekivani - kazao je Rodžer.

 

Foto: EPA

Novak Đoković, Radael Nadal i Rodžer Federer

 

U jednom podkastu je pričao i o oproštaju u Londonu 2022. godine na Lejver kupu.

- Za mene je bilo veoma važno da ostalim igračima da kažem svim igračima jedno veliko hvala. Da shvate koliko mi znači što su došli na moj poslednji meč. Rafa nije bio spreman na sve te emocije, hteo je da igra taj dubl, mislio je da će biti nekih emocija, ali ne ovoliko. Karijere su nam prolazile pred očima. Ostali su verovatno razmišljali o tome da ostaju i da igraju. Verovatno su osećali da su tu. Na konferenciji nekoliko dana ranije sam rekao svima koliko sam srećan što prvi odlazim i to što sam se penzionisao pre Rafe, Novaka, Endija, bilo bi mi bolno da se neko od njih povukao ranije. Imao sam karijeru bez njih na početku karijere i oni treba da imaju deo karijere i bez mene. Važno mi je bilo da to čuju i oni i novinari. Kad sam odlazio sa konferencije shvatio sam koliko je brutalno i koliko je kraj karijere ustvari blizu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Šokantna izjava Fica nakon oporavka od ranjavanja! ŠOS sve moćniji! Multipolarnost sveta na vidiku!
Live TV

Šokantna izjava Fica nakon oporavka od ranjavanja! ŠOS sve moćniji! Multipolarnost sveta na vidiku!

Ruska vojska je u prethodna 24 sata oborila više raketa i dronova! Premijer Slovačke Robert Fico prvi put se pojavio nakon ranjavanja. Njegova poruka bila je da bi otišao sa Orbanom u Moskvu, samo da je mogao. Na ove, ali i druge važne teme u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Mile Pršić i general Vinko Pandurević. Uživo u program javio se i Dževad Galijašević koji je komentarisao rezultate predsedničkih izbora u Iranu, kao i Nenad Bumbić, dopisnik iz Čikaga koji je komentarisao izbore u Americi.

06.07.2024

19:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija