• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. K.

04.07.2024

05:40

Rusi u ekstazi! Ovo od Đokovića sigurno nisu očekivali

AP PHOTO

Novak Đoković

Rusi u ekstazi! Ovo od Đokovića sigurno nisu očekivali

Podeli vest

Novak Đoković oduševio je Ruse otkrićem da ima veliku želju da nauči njihov jezik.

Naš teniser govori brojne jezike - engleski, italijanski, nemački, služi se španskim i francuskim, ali ćete ga čuti kada igra u Kini da se navijačima obrati na kineskom ili da u Japanu progovori japanski. Uvek želi da ispoštuje domaćine i pošalje ima barem poruku na njihovom jeziku, zbog čega ga obožavaju gde god da se pojavi. 

- Voleo bih da naučim ruski jezik i nadam se da će mi doći malo brže s obzirom na slovenske korene između našeg i njihovog jezika. To mi je velika želja. Za kineski, za te jezike daljeg istoka, i to bih voleo, ali je možda sad to nerealno jer su to jezici koji malo više vremena zahtevaju i moraš malo više da se posvetiš tome - prenosi B92 reči Novaka Đokovića, koji drugi meč na Vimnldonu igra u četvrtak od 14.30 protiv Džejkoba Firnulija.

 

Foto: tanjug/ap

Novak Đoković

 

Objasnio je drugi teniser sveta zašto voli da uči jezike.

- Imam tendenciju da učim jezike i nekako mislim da što više jezika znaš više vrediš i više poštovanja ukazuješ, a i dobijaš od ljudi koji dolaze iz te zemlje iz te regije u kojoj se priča taj jezik. Nekako čovek kada napravi taj napor i potrudi se da bar nekoliko fraza u tom jeziku nauči kada posećuje tu zemlju, mislim da je to jedan iskaz poštovanja i uvažavanje kulture i tradicije zemlje u kojoj gostuješ. Ja sam sa tim pristupom odrastao i vaspitavan sam i uvek sam imao želju i volju da učim jezike. 

Foto: tanjug/ap

 

 

Nole kaže da je voleo jezike od malih nogu.

- Tenis je sport koji zahteva konstantno putovanje i da si posvećen njemu. Čak i u juniorskim godinama ima mnogo turnira u različitim delovima sveta. Mi iz Srbije nismo imali mnogo prilike da igramo turnire koji su na željenom nivou u tim juniorskim kategorijama kod nas u regionu pa smo morali da putujemo širom Evrope, Amerike, Bliskog istoka... Primoran si da naučiš barem engleski koji sam imao u školi. Imao sam i nemački i tu sam imao neku bazu. Onda sam i živeo određeni period između 12. i 16. godine kod Nikija Pilića u Nemačkoj i onda sam tu i propričao nemački - objasnio je Novak.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija