• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

03.07.2024

13:16

Podatak za nevericu! Đokoviću se ovo desilo prvi put od 2006. godine

tanjug/ap

Novak Đoković

Podatak za nevericu! Đokoviću se ovo desilo prvi put od 2006. godine

Podeli vest

Novak Đoković je stigao na Vimbldon ne samo bez trofeja, a nego i prvi put od 2006. godine bez bar jednog odigranog finala pre takmičenja u Londonu.

Nole je opet uradio ono što niko nije očekivao. Pre nekoliko dana je Šveđanin Mats Vilander rekao da niko pre 20 godina nije verovao da će Novak biti najbolji ikada. Tako ni pre tri i po nedelje, kada je operisao meniskus, nije niko mogao ni da sanja da će igrati na Vimbldonu. Operisan je 5. juna, kada smo ga videli na štakama, a 27 dana kasnije je na Centralnom terenu omiljenog turnira pobedio u tri seta Vita Koprivu. 

Na Vimbldon bez trofeja

Nole je treći favorti na Vimbldonu iako ga je osvajao sedam puta, iza Janika Sinera i Karlosa Alkaraz. Malo ljudi veruje da može do trofeja delimično zbog povrede, a delimično jer ove sezone ne briljira na terenu. Nije osvojio nijedan trofej i ima samo dva polufinala, na Australijan openu i mastersu u Monte Karlu, dok je sa minulog Rolan Garosa morao da se povuče pred četvrtfinale zbog povrede kolena.

Foto: tanjug/ap

Novak Đoković puca od optimizna na Vimbldonu

 

On je 2006. eliminisan u četvrtom kolu trećeg grend slema, a kao i ove godine, stigao u London bez ijedne titule i finala. Moramo da napomenemo da je prvi ATP trofej osvojio baš nakon tog Vimbldona, u  Amersfortu je pobedio Čileanca Nikolasa Masua sa  7:6, 6:4. Godinu dana kasnije je naš as igrao polufinale Vimbldona, a prethodno je trijumfovao u Adelejdu i na mastersu u Majamiju, prvi put u karijeri. Nole je 2008. godine osvojio prvi grend slem - Australijan open, dok je u Londonu poražen već u drugom kolu. Naredne godine je zaustavljen u četvrtfinalu slema u Londonu, a prethodno je trijumfovao u Dubaiju, dok je izgubio finala u Majamiju i Monte Karlu. Nole ni 2010. kada je igrao polufinale Vimbldona pre Londona nije osvojio nijedan slem ni masters, mada je pobedio u Dubaiju. Ali, nakon ove sezone naredne tri godine je dolazio u London kao šampion Australijan opena, dok je 2011. podigao prvi pehar na Centralnom terenu, potom igrao polufinale i finale. 

Foto: tanjug/ap

 

 

Drugi trofej na najprestižnijem teniskom turniru osvojio je 2014. posle uvodnih pobeda u Majamiju i Indijan Velsu. Sezona 2017. bila je za zaborav zbog povrede lakta, pobedio je u Dohi i Istbornu, pa zaustavljen u četvrtfinalu Vimbldona, ali se nakon povratka godinu dana kasnije Novak posle mršavog uvoda, igrao i poražen u finalu Kvinsa, vratio pobedom u Londonu. Potom je trijumfovao tri sezone u nizu, ne računajući 2020. kada nije odigran turnir zbog korone, dok je minule sezone poražen u finalu od Karlosa Alkaraza. Đoković je 2019, 2020. godinu otvarao pobedama u Melburnu, kao i 2021, kada je trijumfovao i na Rolan Garosu, a potom i Vimbldonu, dok je nažalost poražen u finalu Ju-Es opena te sezone. Pre dve godine je pre Vimbldona trijumfovao u Rimu i Beogradu, dok mu u Melburnu nisu dali da igra pošto nije vakcinisan protiv korone, a prošle sezone je u Londonu ostao bez trofeja nakon pet setova u meču sa Karlosom Alkarazom. Ostaje veliki žal, jer je napravio vrhunsku uvod, pobedama u Parizu i Melburnu. 

 

Foto: tanjug/ap

Novak Đoković

 

Sad je na Vimbldon stigao bez finala i trofeja, posle operacije od koje nije prošlo ni mesec dana, ali se niko ne usuđuje da ga otpiše. Nile je sadam puta trijumfovao na Vimbldonu i juri Rodžera Federera koji ima osam trofeja. Moramo da pomenemo da će igrati 19. put u drugom kolu slema u Londonu, izjednačio se sa Federerom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje! (VIDEO)
Live TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje! (VIDEO)

U Ukrajinu stigao treći Patriot iz Nemačke. Putin dočekao Orbana u Kremlju. Steže se obruč oko Srbije! Šta stoji iza NATO izviđačkih aktivnosti u našoj zemlji. Na ovu i druge važne teme u emisiji "Rat uživo" govorili su Svetislav Lutovac, stručnjak za bezbednost i kontraterorizam i pukovnik Milorad Đošić. Uživo u program putem vajber uključenja javio se novinar i ratni reporter Igor Damnjanović koji je komentarisao trenutnu situaciju na ukrajinskom frontu. Politikolog Andrea Lović javio se uživo u program gde je komentarisao situaciju u Velikoj Britaniji nakon pobede laburista na izborima.

05.07.2024

19:52

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija