21.07.2024.

17:20

Foto: EPA-EFE/Bjorn Larsson

Sport

Počistio Nadala, pa se pridružio Novaku, Rodžeru i Endiju!

Portugalac je postao tek četvrti teniser koji je savladao Rafaela Nadala u finalu nekog turnira na šljaci bez izgubljenog seta. 

Pre njega, to je pošlo za rukom samo Rodžeru Federeru, Novaku Đokoviću i Endiju Mareju. Nole je čak tri puta pobedio Rafu u finalu bez izgubljenog seta. Sada već davne 2011. godine to je uspeo da uradi u Madridu i Rimu, a dve godine kasnije trijumfovao je na isti način i u Monte Karlu.

Rodžer Federer je 2009. godne porazio Rafaela Nadala bez izgubljenog seta u finalu Madrida, a na istom turniru je to uradio i Endi Marej, samo šest godina kasnije. 

Boržes je tako današnjim trijumfom ušao u odabrano društvo, pamtiće dugo Portugalac svoju prvu profesionalnu titulu u karijeri. Za sat vremena i 28 minuta savladao je najboljeg igrača u istoriji na šljaci.

Sledi mu i napredak na ATP listi, trenutno 51. igrač planete, ali od ponedeljka će biti na 42. poziciji. Što se tiče ATP turnira, u karijeri je ostvario 34 pobede i 42 poraza.  Prošle godine je uglavnom igrač na čelendžerima, ali sada je situacija drugačija.