25.08.2024.

08:39

Foto: Foto: Printscreen/X

Sport

Licemerno da ne može gore! Skandal u Americi: Novaka su zbog ovoga brutalno proterali, a anonimusu sve oprostili (VIDEO)

Ovakav slučaj samo je dokaz da u svetu tenisa vladaju dvostruki aršini i da Noleta, koliko god to zvučalo pretenciozno, ne vole isključivo zato što dolazi iz Srbije.

Turnir u Vinston Sejlemu osvojio je Lorenco Sonego (29), pošto je u ubedljivo savladao pomenutog Amerikanca Mikelsena sa 6:0, 6:3, a domaći teniser bes je iskalio na nekome sa tribina, pošto ga je snažno pogodio lopticom već u prvom setu. Sve se dešavalo pri rezultatu 4:0 za Sonega. Nervozni Mikelsen lansirao je jednu lopticu na tribine, a ona je pogodila navijača.

Kada je shvatio šta je uradio, 52. teniser sveta počeo je da se izvinjava i hvata za glavu, ne bi li sprečio diskvalifikaciju sa meča. Da stvar bude još gora, sutkinja na ovom meču bila je Oreli Turt, a upravo ona je delila "pravdu" i 2020. godine, kada je Novak diskvalifikovan jer je lopticom slučajno pogodio linijskog sudiju.

Na društvenim mrežama su besni i traže odgovore, a mnogo je onih koji se pitaju kako je moguće da Mikelsen zbog ovoga nije izbačen sa turnira.

"Aleks Mikelsen je u besu lansirao lopticu na tribine i pogodio navijača. Sutkinja je otišla da proveri navijača i on je rekao da je dobro. Aleks je izbegao diskvalifikaciju. Igrači su isključivani i za manje prekršaje. Neka budu dosledni prilikom ovakvih situacija", navodi "Tenis Letter".