• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.09.2020

09:36

(VIDEO/FOTO) PROGOVORIO GLAVNI SUDIJA! Evo zbog čega je diskvalifikacija Novaka bila jedina opcija!

Tenis

(VIDEO/FOTO) PROGOVORIO GLAVNI SUDIJA! Evo zbog čega je diskvalifikacija Novaka bila jedina opcija!

Podeli vest

Oglasio se glavni sudija ju Es opena Soren Frimel posle eliminacije Novaka Đokovića nakon što je lopticom pogodio sudiju u glavu

On kaže da nije postojala nijedna druga opcija. Frimel je rekao da je odluka o diskvalifikaciji "zasnovana na činjenici da je loptica udarena u besu, nesmotreno i da je sudiju udarila pravo u grlo", ali je dodao i da je uveren da Đoković nije imao nameru da se to dogodi.

- Jeste tačno da postoji diskreciono pravo (odlučivanja oko diskvalifikacije) za svaki prekršaj Pravila grend slema, ali mislim da ovde nisu postojale nikakve šanse da se dogodi bilo koja druga odluka nego da on bude izbačen sa turnira. Dva su faktora - akcija i rezultat. Akcija je, iako nije bilo namere, dovela do rezultata, a to je udaranje sudije lopticom i činjenica da je ona očigledno bila povređena. To su glavni faktori pri donošenju odluke u ovom slučaju - rekao je sudija. 

(FOTO) KAPA DOLE! Amerikanka NAPALA ZEMLJAKE zbog Srbina! Nisu mogli da je UĆUTKAJU!

AMERIKANCI, DA LI STE NORMALNI? Namerno, opasno... Skandal, da čovek zanemi!

 

 

- Novak je istakao da nije pogodio sudiju namerno. Rekao je: 'da, bio sam ljut i udario sam lopticu koja je pogodila linijskog sudiju, činjenice su veoma jasne, ali nisam imao nameru da se to dogodi i ne bi trebalo da budem diskvalifikovan'. Svi smo se složili da to nije uradio namerno, ali činjenica je i dalje da je pogodio linijskog sudiju i da je ona očigledno bila povređena -  rekao je Frimel o svom razgovoru sa Novakom.

 

Frimel je za glavnog sudiju US Opena postavljen prošle godine, kaže da nikada ranije nije morao da kazni nekog igrača na Gren slemu i da je ovo bilo "jedinstveno iskustvo".

- Kažnjavanje igrača na grend slemu je važna i veoma teška odluka. Nije važno na kom terenu se sve dešava ili o kom igraču se radi, moraš da doneseš ispravnu odluku. Svi na terenu su bili svesni uloga u ovom slučaju - zaključio je Frimel.

 

 

 

 

Bonus video

KORONA, BA... NEĆU DA SE ZARAZIM, STAV MASKU NANOS! O ovom đaku prvaku bruji ceo region i svi se valjaju od smeha!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Aleksandar

pre 3 godine

Pokazalo se apsolutno pogrešnim što je uopšte dolazio u SAD da igra... Samo je dao legitimitet njihovom turniru, da bi ga oni mogli što bolje napasti. Nole Care, kralju tenisa, znamo svi da si najbolji... povuci se dok si još na vrhu, nedaj mafiji da se poigrava sa tobom, jer oni ti više neće dati mira... igraj samo poneki turnir, samo tamo gde te ljudi zaista vole, cene i žele, tek da znaju da si najbolji, a da te njihov ranking više uopšte ne zanima ni za glavicu luka, pokaži im da si iznad svih njih i njihovih pakosti!

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima
Nevolja ne bira

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima

Na delu teritorije gradova Čačak i Kraljevo ponovo je proglašena opasnost od zarazne bolesti afričke kuge svinja. Kritična situacija je u selima Tavnik u Kraljevu i Bresnica u Čačku. Ova odluka o proglašenju zaraženog područja, doneta je na osnovu rešenja, koje je donelo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za veterinu.

27.04.2024

09:15