28.08.2024.

07:15

Foto: epaimages

Sport

Rus sve zapanjio, uplašen zbog dopinga! Imaš kokain u krvi...

Italijan je u martu dva puta bio pozitivan na klostebol, ali su nadležni smatrali da nije kriv,  s tim da su mu oduzeti bodovi i novac iz Indijan Velsa, gde su testovi odrađeni.

Danil Medvedev je na startu takmičenja u Njujorku pobedio našeg tenisera Dušana Lajovića, a tokom razgovora sa novinarima nije mogao da izbegne pitanje o Sineru i dopingu. Rus priznaje da ga plaše dopinga i da se nada da su pravila ista za sve tenisere.

Samo on zna šta se tačno dogodilo, ne možemo znati. Niko ne može znati pravu istinu osim njega, njegovog tima, a možda i momaka koji su, kao, nezavisni sud. Nadam se da ova situacija može biti ista za svakog igrača, na primer da svaki igrač može da se brani. Pravila su malo nejasna. Doping slučajevi me pomalo plaše, on je znao šta se desilo, pa je uspeo da se odbrani. Zamislite bilo kog Top 100 tenisera u prvih 100 koji dobije imejl, a oni kažu, vidi, bilo je kokaina u tvojoj krvi. Dođeš kod njih i kažeš: "Nikad nisam ništa uradio u životu, ne znam kako je to dospelo tamo". Kada ne znaš, možeš da budeš suspendovan. To je malo zeznuto,  ali takva su doping pravila. Kao što sam rekao, samo se nadam da će biti ista pravila za svakog igrača - naglasio je Medvedev.

Informer

Ruski teniser kaže da pazi šta jede, pije, dodiruje...

- Uvek se trudim da se pobrinem za ovo. Nikad ne znaš šta može da ti se desi u životu. Neki doping slučajevi, govorim o svim sportovima, izgledaju baš smešno, život  je ponekad smešan. Ja se stalno brinem o tome, ali nikad ne znaš šta može da se dogodi.