• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

24.08.2024

00:05

Siner prvi put pred medijima posle doping skandala! Znam ko mi je prijatelj, a ko nije

profimedia

Tenis

Siner prvi put pred medijima posle doping skandala! Znam ko mi je prijatelj, a ko nije

Podeli vest

Italijanski teniser Janik Siner prvi put se pojavio pred medijima posle doping skandala.

On je uoči poslednjeg grend slema u sezoni, Ju-Es opena, govorio za novinare u Njujorku. Očekivano, glavna tema bila je nedavno saznanje da je prvi teniser sveta dva puta bio pozitivan na zabranjenu supstancu klostebol i to tokom mastersa u Indijan Velsu. 

Mladi Italijan je sada otkrio i šta se tačno dešavalo. 

- Kada smo dobili informaciju dasam bio pozitivan, prva stvar koju smo uradili jeste da smo pokušali da pronađemo koja supstanca je dovela do toga. Umberto Ferara (kondicioni trener) je veoma dobro upućen u ovaj proces, zna mnogo o ishrani i farmaciji. Pitali smo ga. Odmah je znao da je zbog spreja. Zbog toga što smo znali da je od spreja i kako je moglo da uđe u moje telo, odgovorili smo momentalno, objasnili kako se sve dogodilo i to je razlog iz kog mi je dopušteno da nastavim da igram - rekao je Siner na startu konferencije. 

Siner je priznao da je osetio veliko olakšanje kada je Međunarodna asocijacije za integritet tenisa (ITIA) presudila da nije kriv i da je prošao bez suspenzije. 

- Očigledno je to bilo olakšanje. Ali duboko u sebi, znao sam da nisam uradio ništa loše - rekao je prvi reket sveta i dodao da je morao da "mesecima" igrao sa teretom istrage.

Foto: profimedia

 

Upitan je Italijan da li ga brine reputacija pred poslednji grend slem u sezoni.

- Da to je dobro pitanje. Za mene, uvek sam verovao da sam nastavio da igram tenis jer sam u mislima znao da nisam učinio ništa loše. Znam da sam čist i da sam se uvek radovao što ću biti pošten igrač. Što se tiče reputacije, videćemo nadalje, zar ne? Ovo stvarno ne mogu da kontrolišem, videćemo - dodao je Janik. 

On je na kraju istakao da je ova situacija u kojoj se našao pokazala ko mu je prijatelj, a ko to nije, verovatno aludirajući na Australijanca Nika Kirjosa i Kanađanina Denisa Šapovalova, koji su bili najglasniji u kritikama i tražili oštru kaznu za Italijana. 

- Očigledno da ova situacija bi mogla da promeni par stvari, ali ko me dobro poznaje zna da nisam uradio i nikada ne bih uradio nešto što je protiv pravilima. Očigledno je to veoma težak trenutak za mene i moj tim. Još uvek jeste prilično sveže sve ovo. Mislim da vidimo. Ovde i ja znam ko mi je prijatelj, a ko nije, jer moji prijatelji znaju da to nikada ne bih uradio i drže se zajedno - zaključio je Siner. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Kina je najveći rizik za američku ekonomiju! Šta to povezuje Ilona Maska i Donalda Trampa?
Live TV

Kina je najveći rizik za američku ekonomiju! Šta to povezuje Ilona Maska i Donalda Trampa?

Kandidat za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp rekao je da bi bio srećan da Elonu Masku da visok položaj u svojoj administraciji ako pobedi na izborima u novembru. Gosti "Otvorenog studija" Informer TV politički konsultant Vlada Dobrosavljević i ekonomista profesor Bojan Dimitrijević komentarisali su ovu vest, ali i analizirali šta to povezuje ova dva preduzetnika.

23.08.2024

20:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija