28.08.2024.

14:31

Foto: profimedia

Sport

Hteo sam da se spakujem i odem kući... Zanimljiva izjava Đerea pred meč sa Đokovićem

Njihov duel na programu je u četvrtak ujutro, oko 2.30 časova po srednjeevropskom vremenu, drugi je na terenu “Artur Eš”. Biće im ovo treći međusobni meč, a prethodna dva dobio je drugi teniser sveta. 

Đoković i Đere su se i prošle godine sastali u Njujorku, a teniser iz Sente je izgubio iako je vodio sa 2:0 u setovima (4:6, 4:6, 6:1, 6:1, 6:3). Pred duel sa zemljakom je svestan da mu šanse nisu sjajne, ali je naučio lekciju da nikada ne odustaje.

- Fizički ću biti spreman, nadam se da će i ruka biti dobro. Svi dobro znamo ko je Novak i šta je sve postigao u tenisu. Brojevi su na njegovoj strani - ne samo protiv mene, nego protiv bilo koga. Prošli put sam igrao odlično i bio sam u dobroj formi, jako dobro sam odigrao protiv Novaka. Šanse vam nisu sjajne kada je on sa druge strane mreže, ali opet sam se uverio da je ovaj sport veoma čudan. Nekoliko puta mi je došlo da spakujem torbe i da odem kući, a na kraju sam preokrenuo i pobedio - rekao je Đere, koji je morao da juri prednost Nemca, ali nije odustao i na kraju je pobedio i domogao se drugog kola.

Informer

Pobeda nad Štrufom je veoma važna za povratak samopouzdanja.

- Nisam imao velika očekivanja i uspeo sam da ne budem opterećen. Ovo je najbolji tenis koji sam prikazao od operacije, pa mi to daje nadu za budućnost i povratak tamo gde želim da budem. Još servis da sredim i da saniram bolove u laktu, podlaktici, ramenu - dodao je Đere, koji je operisao lakat desne ruke krajem aprila.